Erişilebilirlik

Ulusal İstihbarat Direktörlüğü'ne Clapper Aday


Ulusal İstihbarat Direktörlüğü'ne Clapper Aday
Ulusal İstihbarat Direktörlüğü'ne Clapper Aday

Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, 11 Eylül 2001 terör saldırılarının ardından istihbarat boşluklarını doldurmak için oluşturulmuştu

Başkan Barack Obama, Ulusal İstihbarat Direktörlüğüne emekli Hava Kuvvetleri generali James Clapper’ı aday gösterdi.

Gazetecilere kısa bir açıklama yapan Obama, Amerika’nın en etkili ve en verimli istihbarat operasyonlarına sahip olması gerektiğini ve Clapper’dan beklentilerin bu yönde olduğunu söyledi. Obama Clapper'ın Amerika'nın önde gelen istihbaratçılarından biri olduğunu söyledi.

James Clapper bu göreve aday gösterilmekten kıvanç duyduğunu bildirdi.

Senato tarafından onaylanırsa Clapper bu göreve atanan dördüncü kişi olacak. Clapper Amerika Savunma Bakanlığı’nda istihbarat direktörü olarak görev yapıyor.

Obama Senato'nun Clapper'ın adaylığını hızlı bir şekilde onaylamasını istedi.

Clapper, Washington'da açık sözlü biri olarak tanınıyor. Amerikalı askeri yetkilileri Clapper'ın açık sözlülüğünü takdir ettiklerini söylerken, bazı Kongre üyeleri Clapper'ın işbirliğine yanaşmayan biri olduğunu düşünüyor.

Eski Ulusal İstihbarat Direktörü Dennis Blair geçen ay istifa etmişti. Bu görevi 16 ay sürdüren Blair son dönemde istihbarat alanındaki başarısızlıklar nedeniyle Obama yönetimi yetkilileri ve Kongre üyeleri tarafından eleştirilere hedef oluyordu.

Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, 11 Eylül 2001 terör saldırılarının ardından istihbarat boşluklarını doldurmak için oluşturulmuştu. Ulusal İstihbarat Direktörü Amerika'nın 16 istihbarat kurumunu da denetlemekle yükümlü.

XS
SM
MD
LG