Erişilebilirlik

Ulusal İklim Raporu Uyarıyor


Ulusal İklim Raporu Uyarıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00

Dev fırtınalar rekor düzeyde sele neden olurken, sert kuraklıklar yıkıcı yangınları körüklüyor. Ulusal İklim Değerlendirmesi’ne katkıda bulunan federal kurumlar, ‘daha sık ve görülmemiş hava koşulları ve iklime bağlı olayların’ insanlara, sağlık, tarım, ekonomi ve yerleşimlere ciddi, yıkıcı zaralar vereceği uyarısında bulunuyor.

Trump yönetimi raporun yayınlanmasını engellemedi ama raporu sessiz sedasız bir şekilde, Şükran Günü’nden hemen sonra, Amerika’nın en yoğun alışveriş yapılan günü olan Cuma günü yayınladı.

Bu rapordan günler önce de Başkan Trump, aniden bastıran soğuklara dikkat çekmek için Twitter’dan “Küresel ısınmaya ne oldu?” diye bir mesaj paylaştı.

Birçoklarıysa raporu bir tür harekete geçme çağrısı olarak görüyor.

Demokrat Senatör Amy Klobuchar, Trump yönetiminde Amerika’nın temiz enerji ve araç emisyonları hedeflerinde geriye gittiğini söylüyor ve Trump’ın, Amerika’yı sera etkisi yaratan gazları azaltmaya yönelik küresel anlaşmadan çektiğini hatırlatıyor.

Başkan Trump iklim değişikliğine insanların neden olduğuna inanmadığını söylüyor ve karbon emisyonlarını kesmek için atılacak adımların, Amerikan ekonomisine zarar verebileceğini savunuyor. Ancak Ulusal İklim Değerlendirmesi raporu bunun tersini savunuyor ve eğer adım atılmazsa, küresel ısınma nedeniyle, Amerikan ekonomisinin önümüzdeki yüzyılda yüzde 10 daralacağını öne sürüyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG