Erişilebilirlik

Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan Görevden Alındı


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan'ın görevden alındığı Cuma gecesini Cumartesi sabahına bağlayan gece Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle duyuruldu. Görevden alınan Turhan'ın yerine Adil Karaismailoğlu'nun getirildiği belirtildi.

Mehmet Cahit Turhan'ın görevden alınmasıyla ilgili olarak, Kanal İstanbul projesi için hafta içi yapılan ihale süreci kaynaklı olabileceği iddiası öne sürüldü. Bir başka iddia ise, Corona virüsü salgını kapsamında alınan önlemlerde özellikle yurtdışından dönüş trafiğiyle ilgili kontrollerde sıkıntı yaşanmış olabileceği ve bundan rahatsızlık duyulduğu yönünde.

Mehmet Cahit Turhan, 9 Temmuz 2018'de Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak TBMM Genel Kurulu'nda yemin etmesi sonrasında Saray'da açıkladığı ilk kabinede bakanlığa getirilmişti.

Görevden alınan Turhan'ın yerine atanan Adil Karaismailoğlu, eski Başbakan Binali Yıldırım gibi Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde çalışma ekibindeki isimlerden birisi.

1969 Trabzon doğumlu olan Karaismailoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği mezunu. Yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi programında tamamladı. 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nde ilk görevine başladı. 1998 yılında İETT Genel Müdürlüğü’ne geçti. İETT'nin çeşitli birimlerinde mühendis ve yönetici olarak görev yaptı.

2002 yılından itibaren İBB Trafik Müdürlüğü'nde çalıştı, Temmuz 2014 sonrası Ulaşım Daire Başkanlığı görevinde bulundu. Temmuz 2016'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nde (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı yaptı. Nisan 2018'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. Eylül 2019’da ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yayınlanan kararname ile Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığı’na atandı.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG