Erişilebilirlik

Ukrayna'da Ateşkes Tehlikede


Yoğun topçu ateşi açılan Donetskhava alanında dumanlar yükselirken
Yoğun topçu ateşi açılan Donetskhava alanında dumanlar yükselirken

Rusya yanlısı isyancıların kontrolundaki Donetsk'e yoğun topçu ateşi açılırken bölgede Rusya'dan gönderildiği sanılan ağır silah yüklü araçlar ve tanklar görüldüğü bildiriliyor

Ukrayna’nın ayrılıkçı Donetsk bölgesi Pazar günü yoğun topçu ateşiyle sarsılırken hükümet ile Rusya yanlısı isyancılar arasında iki ay önce varılan ateşkes tehlikeye girdi.

Avrupalı gözlemciler ve Ukrayna isyancıların kontlundaki bölgelerde ağır silah yüklü konvoylar ve tanklar gördüklerini söylüyor.

Ukrayna tanklar, silah, mühimmat ve askerlerin Rusya'dan gönderildiğini açıklarken NATO kaynakları araçlarda asker bulunmadığını ancak tank ve konvoylardaki silahların isyancılar için önemli bir takviye olduğunu bildirdi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü(AGİT) dönem başkanı İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter şiddetin tırmansından büyük kaygı duyduğunu belirterek tüm tarafları ateşkesi korumaya ve savaşı yeniden başlatacak eylemlerden kaçınmaya çağırdı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Cumartesi günü Pekin’de Amerika ve Rusya’nın Ukrayna’daki gelişmelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunma kararı aldıklarını açıkladı. Kerry Ukrayna’daki gelişmilerin Moskova’nın yapacağı seçime bağlı olduğunu vurguladı.

Kerry ile kısa bir görüşme yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise ateşkesi sürdürmenin Moskova değil ayrılıkçılara ve Ukrayna hükümetine bağlı olduğunu söyledi.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG