Erişilebilirlik

Ukraynalı İsyancılar Tampon Bölgeden Çekiliyor


Rusya yanlısı ayrılıkçıların lideri Aleksander Zarçenko Ukrayna kuvvetlerinin çekilmesine karşılık kendilerinin de ağır silahlarını tampon bölgeden çekmeye başladıklarını açıkladı

Ukrayna’dan sonra Rusya yanlısı ayrılıkçılar da ağır silahlarını tampon bölgeden çekmeye başladıklarını bildiriyor.

Ayrılıkçıların kendi başlarına ilan ettiği Donetsk Halk Cumhuriyetinin başbakanı Alexander Zarçenko Rus İnterfax haber ajansına bunun Ukrayna kuvvetlerinin çekilmesine karşılık olarak yapıldığını açıkladı.

Ukraynalı yetkililer, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla çatıştıkları ülkenin doğusundaki tampon bölgeden ağır silahlarını çekmeye başladıklarını bildirmişti.

Askeri sözcü Andriy Lysenko Pazartesi günü isyancı saldırılarının azaldığını ve Kiev hükümetine geçen hafta isyancılarla vardıkları 30 kilometrelik bir tampon bölge kurulmasını öngören anlaşmayı uygulama fırsatı verdiğini açıklamıştı.

Anlaşma hükümet ve ayrılıkçıların ağır silahlarını çatışma hattından 15’er kilometre geri çekerek 30 kilometrelik bir tampon bölge kurulmasını öngörüyor.

Ukrayna’nın bu hafta New York’ta düzenlenen BM Genel Kurulu toplantısında baş gündem maddelerinden biri olması bekleniyor. Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin BM toplantısına katılmıyor. Yıllık toplantıda Rusya’yı Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov temsil edecek.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG