Erişilebilirlik

Ukrayna’da Olağanüstü Hal Uyarısı


Ukrayna Adalet Bakanı, eylemcilerin adalet bakanlığını boşaltmaması durumunda olağanüstü hal ilan edileceği ve muhalefetle Cumhurbaşkanı Yanukoviç arasındaki görüşmelerin kesileceği tehdidinde bulundu

Geçtiğimiz Kasım ayından beri protestoların hız kesmediği Ukrayna’da Adalet Bakanı Olena Lukaş, eylemcilerin işgal ettikleri adalet bakanlığı binasını terk etmemeleri durumunda ülkede olağanüstü hal ilan edileceği uyarısında bulundu.

Adalet Bakanı, basına yaptığı açıklamada, hükümet binasının boşaltılmaması halinde muhalefetle Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç arasındaki müzakerelere de son verileceğini söyledi.

Muhalefet liderleri, Yanukoviç’in Vatan Partisi lideri Arseniy Yatsenyuk’u başbakan ve UDAR (darbe) Partisi lideri eski boks şampiyonu Vitali Kliçko’yu da başbakan yardımcısı olarak atama teklifinin, ülkenin doğusuna yayılan gösterileri bitirmek için yeterli olmadığını söyledi.

Muhalefetin daha fazla siyasi sorumluluk almaktan korkmadığını vurgulayan Yatsenyuk, Cumhurbaşkanı Yanukoviç’in hala bütün talepleri karşılamadığını sözlerine ekledi. Muhalefetin talepleri arasında erken seçim düzenlenmesi, hapisteki eylemcilerin serbest bırakılması ve gösteri yasasının yeniden düzenlenmesi bulunuyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG