Erişilebilirlik

Ukrayna'da Çatışmalar Tırmanıyor


Topçu ateşine tutulan hükümet kuvvetlerinin elindeki Donetsk Havaalanı'ndan dumanlar yükseliyor
Topçu ateşine tutulan hükümet kuvvetlerinin elindeki Donetsk Havaalanı'ndan dumanlar yükseliyor

Ülkenin doğusunda isyancılarla hükümet kuvvetleri arasında çıkan üç siville bir Ukraynalı askerin öldüğü yeni çatışmalar ve bölgede görülen ağır silah yüklü konvoylar ateşkesin bozulması tehlikesini arttırdı

Ukrayna’nın doğusunda çıkan yeni çatışmalar ve bölgede ilerleyen ağır silah yüklü konvoylar hükümet ile Rusya yanlısı isyancılar arasında iki ay önce varılan ateşkesin bozulma tehlikesini arttırdı.

Donetsk bölgesel yönetimi Pazartesi günkü çatışmada üç siville bir Ukraynalı askerin öldüğünü, yedi kişinin de yaralandığını açıkladı.

Avrupalı gözlemciler isyancıların kontrolundaki bölgelerde ağır silah yüklü konvoylar ve tanklar gördüklerini söylüyor.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü (AGİT) dönem başkanı İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter şiddetin tırmansından büyük kaygı duyduğunu belirterek tüm tarafları ateşkesi korumaya ve savaşı yeniden başlatacak eylemlerden kaçınmaya çağırdı.

İti taraf da birbirlerini sivil halkın yaşadığı bölgeleri bombalamakla suçluyor.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Cumartesi günü Pekin’de Amerika ve Rusya’nın Ukrayna’daki gelişmelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunma kararı aldıklarını açıkladı. Kerry Ukrayna’daki gelişmilerin Moskova’nın yapacağı seçime bağlı olduğunu vurguladı.

Kerry ile kısa bir görüşme yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise ateşkesi sürdürmenin Moskova değil ayrılıkçılara ve Ukrayna hükümetine bağlı olduğunu söyledi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG