Erişilebilirlik

Ukrayna’da Askeri Helikopter Düşürüldü


Ukrayna’nın doğusunda, Rusya yanlısı ayrılıkçı milisler tarafından orduya ait bir helikopterin düşürüldüğü bildiriliyor. Slovyansk kenti yakınlarında meydana gelen saldırıda, aralarında bir de generalin bulunduğu 14 Ukraynalı asker öldü

Ukrayna’nın doğusunda, Rusya yanlısı ayrılıkçı milisler tarafından orduya ait bir helikopterin düşürüldüğü bildiriliyor.

Slovyansk kenti yakınlarındaki saldırıda aralarında bir de generalin bulunduğu 14 Ukrayna askeri hayatını kaybetti.

Geçici Ukrayna hükümeti Başbakanı Oleksandr Turçinov mecliste yaptığı konuşmada, helikopterin Rusya yanlısı ayrılıkçı milislerin güçlü olduğu Slovyansk kenti yakınlarında, “teröristler” olarak tanımladığı grup tarafından hava savunma silahı kullanılarak düşürüldüğünü açıkladı.

Öte yandan Ukrayna'daki Rus ayrılıkçılar, Pazartesi gününden beri kayıp olan, biri Türk dört AGİT gözlemcisinin ellerinde olduğunu açıkladı.

Slavyansk kentinin resmi olarak tanınmayan Belediye Başkanı Vyatçeslav Ponomaryov, gözlemcilerin durumunun iyi olduğunu ve yakında serbest bırakılacaklarını bildirdi.

Ponomaryov, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nı bölgede dolaşmamaları konusunda uyardıklarını ancak tutulan dört gözlemcinin buna uymadığını söyledi.

Çarşamba günü aynı bölgede kayboldukları açıklanan AGİT’e bağlı 11 gözlemcinin ise serbest kaldığı bildirildi. AGİT’e ait gözlemciler, krizin çözümünde tansiyonu düşürmek ve huzur ve güvenliği arttırmak için Ukrayna’da bulunuyor.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG