Erişilebilirlik

'Ukrayna ile Rusya Gümrük Birliğine Gitmiyor'


Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’le Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin arasında Soçi'de yapılan görüşmede gümrük birliği konusunda uzlaşma çıkmadığı açıklandı

Ukrayna’nın, Rusya öncülüğünde oluşturulan gümrük birliğine katılımı konusunda Moskova ile uzlaşıya varmadığı açıklandı.

Rusya adına açıklama yapan bir yetkili Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’le Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin arasında Cuma günü yapılan görüşmede konunun ele alınmadığını söyledi.

Rusya’nin Soçi kentinde buluşan iki lider 17 Aralık günü tekrar biraraya gelecek.
Ukrayna, AB ile serbest ticaret anlaşması imzalamayı reddettiği için, Kiev’in Moskova ile gümrük birliği anlaşması imzalayacağı yolunda bir beklenti oluşmuştu.

Rusya, Ukrayna’nın en büyük ticaret ortağı ve ülkenin en büyük doğalgaz tedarikçisi. Ukrayna’ya doğrudan yatırım yapan yabancı ülkelerin başında da Rusya geliyor.
Kiev yönetiminin AB ile serbest ticaret anlaşması imzalamaması geniş çaplı protestolara neden olmuştu. Yanukoviç’in istifasını isteyen protestocular bugün de gösterilerinde devam etti.

Yanukoviç, AB ile gümrük birliği anlaşması imzalamak için önkoşul öne sürmüş ve önce birlğin Ukrayna’ya mali yardım yapmasını istemişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG