Erişilebilirlik

Ukrayna Cumhurbaşkanı İşgalcilere Af Önerdi


Luhanks kentinde bir hükümet binası önünde barikat kuran Rus yanlısı g östericiler
Luhanks kentinde bir hükümet binası önünde barikat kuran Rus yanlısı g östericiler
Ukrayna geçici cumhurbaşkanı Oleksandr Turçinov Rus yanlısı göstericilere silahlarını bırakın ve işgal ettiklerini hükümet binalarını terk ederlerse af edilecekleri ve haklarında hukuki işlem yapılmayacağı sözü verdi.

Turçinov sözüne başkanlık açıklamasıyla resmilik kazandıracağını açıkladı.
Henüz göstericilerden bir yanıt gelmedi.

İçişleri Bakanı Arsen Avakov bir gün önce hükümet binalarının işgalini Cuma gününe kadar ya görüşme ya da güç kullanma yoluyla sona erdireceğini bildirmişti.
Ukrayna’nın doğusundaki Luhanks ve Donetsk kentlerindeki hükümet binalarını ele geçiren göstericiler tıpkı Kırım gibi Ukrayna’dan ayrılma ve Rusya’ya ya katılma konusunda referandum düzenlenmesini istiyor.

Amerikalı diplomat Victoria Nuland Kongrede yaptığı açıklamada bina işgallerini “iyi planmış, iyi hedeflenmiş ve çok dikkatli uygulanan “operasyonlar olarak tanımladı.
Nuland Rusya’nın son olaylara karıştığı yolunda “güçlü kanıtlar” olduğunu da söyledi ve “saldırgan eylemlerin” kontrol dışı sürmesi halinde ciddi sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu.

Öte yandan, güneydoğu Ukrayna’nın, ülkenin geleceğiyle ilgili tartışmalara dahil edilmesi gerektiğini söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bölgede çoğunluğu oluşturan olan Rus kökenli nüfusa görüşmelerde söz hakkı verilmesini istiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG