Erişilebilirlik

Ukrayna: ‘Ateşkese Rağmen Saldırılar Sürüyor’


Moskova yanlısı ayrılıkçılar, Debaltseve'nin 6 kilometre güneybatısındaki Uglegorsk'ta bir kişiyi sorgularken
Moskova yanlısı ayrılıkçılar, Debaltseve'nin 6 kilometre güneybatısındaki Uglegorsk'ta bir kişiyi sorgularken

Ukrayna ordu sözcüsü, beş gün önce yürürlüğe giren ateşkese rağmen Rusya yanlısı ayrılıkçıların gece saatlerinde Ukrayna mevzilerine ateş açtığını söyledi.

Sözcü Anatoliy Stelmakh, ayrılıkçıların saldırılarını Donetsk yakınlarında yoğunlaştırdığını, özellikle de Kurakove köyünü hedef aldıklarını belirtti. Sözcü, ayrıca, Mariupol’e bağlı Berdyansk köyüne gece boyunca top ve havan mermisi atışı yapıldığını kaydetti.

Diğer bazı kaynaklar da, perşembe günü Mariupol yakınlarındaki Shyrokyne köyü civarında çatışmaların olduğunu duyurdu.

Ukrayna’nın doğusundaki liman kenti Mariupol, geçen yıl, Ukrayna birliklerinin kentin kontrolünü yeniden ele almasından önce yoğun çatışmalara sahne olmuştu.

Dün Ukrayna, Rusya, Fransa ve Almanya liderleri ülkenin doğusunda ateşkesin korunması için yeni taahhütte bulunmuşlardı. Ateşkes anlaşmasının koşullarını belirleyen dört lider de, çatışmaların devam etmesini kınadı ve her iki tarafı anlaşma koşullarını ihlal etmemeye çağırdı.

Rusya yanlısı ayrılıkçılar, en son ana demiryolu bağlantılarından Debaltseve’yi ele geçirmişti.

Ayrılıkçılar, Ukrayna birliklerinin Debaltseve’den çekilmesini coşkuyla kutladı. Ukrayna bu çatışmalarda geri çekilen 134 askerini kaybetti.

Yetkililer, 90’dan fazla askerin esir alındığını, onlarcasının da akıbetinin bilinmediğini söyledi.

Beyaz Saray yetkilileri çarşamba günü yaptıkları açıklamada Rusya ve ayrılıkçıların ateşkes koşullarını açıkça ihlal ettiklerini söyledi, bunun beraberinde “büyük bedeller” getireceğini kaydetti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG