Erişilebilirlik

Ukrayna Askerlerini Kırım'dan Çekiyor


Kırım'ın Feodosia limanındaki deniz üssünde görevli Ukrayna askerleri
Kırım'ın Feodosia limanındaki deniz üssünde görevli Ukrayna askerleri
Ukrayna geçici hükümeti, Rusya’nın son üç gün içinde çeşitli askeri tesisleri ele geçirmesinden sonra tüm kuvvetlerine Kırım’dan çekilme emri verdi.
Ukrayna cumhurbaşkanı Oleksandr Turçinov, hükümetin Rusya’nın bölgeyi ilhak etmesinden sonra Kırım’da üslenen birliklerini geri çekme kararı alarak savunma bakanlığına tahliye işlemini yürütmesi talimatı verdiğini açıkladı.

Pazartesi sabahı Rus kuvvetleri Kırım’ın doğusunda Feodosia limanındaki bir Ukrayna deniz üssünü ses bombaları ve otomatik silahlar kullanarak ele geçirdi. Ukrayna savunma bakanlığı iki askerin yaralandığını, 60 ile 80 arasında askerin gözaltına alındığını bildirdi.

Ukrayna hükümeti, Kırım’da haftalardır Rus kuvvetlerinin kuşatması altında olan Ukrayna birliklerinin geleceğiyle ilgili kararsız tutumu nedeniyle eleştiriliyordu.

Bir gün önce NATO Başkomutanı Rusya’nın Ukrayna’nın doğu sınırında büyük kuvvet yığdığını belirterek Moskova’nın Kırım’dan sonra Moldova’nın ayrılıkçı Transdinyester bölgesini ihlak etmeye hazırlanmasından kaygı duyduğunu açıkladı.

ABR Hava Orgenerali Philiph Breedlove Ukrayna sınırındaki Rus kuvvetlerinin çok büyük olduğunu ve emir verildiğinde Transdinyester bölgesine hemen girebileceğini söyledi.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG