Erişilebilirlik

Uçaklarda Elektronik Yasağını İngiltere de Kaldırıyor


İngiltere, Türkiye’den yapılan uçuşlarda uçak içine elektronik cihaz alınmasını yasaklayan uygulamanın kaldırılacağını bildirdi.

İngiltere’nin Avrupa’dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ve Dışişleri Bakanı Boris Johnson’ın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayarak yasağın kaldırılacağını söyledikleri açıklandı.

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü’nün yaptığı açıklamada, “Yolcuların güvenliğinin en büyük öncelik olduğu, uçuş güvenliği için alınan önlemlerin her zaman değerlendirildiği ve spekülasyonlar üzerine de yorum yapılmayacağı’’ belirtildi. ABD, Türkiye’den kalkan uçaklarda kabin içinde elektronik cihaz yasağını 5 Temmuz’da kaldırmıştı.

ABD’nin Mart ayında yürürlüğe soktuğu yasak, Mısır, Fas, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Türkiye gibi çoğunluğu Müslüman olan ülkeleri kapsıyordu. Bomba ve patlayıcıların elektronik cihazlara yerleştirilerek tehdit oluşturabileceği gerekçesiyle uygulanan yasağı ABD’nin ardından İngiltere de devreye sokmuştu.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG