Erişilebilirlik

Uçağın Kara Kutularını Bulma Umudu


Uçağın kuyruk bölümü olduğu sanılan enkazın bulunduğu yere şamandıra indirilirken
Uçağın kuyruk bölümü olduğu sanılan enkazın bulunduğu yere şamandıra indirilirken

Yetkililer bir Endonezya devriye botunun bulduğu enkaz parçasının düşen uçağın içinde kara kutuların yeraldığı kuyruk bölümü olması ihtimalinin çok yüksek olduğunu açıkladı

Endonezyalı yetkililer, bir donanma devriye botunun düşen Airasia uçağının içinde kara kutuların yer aldığı kuyruk bölümünü büyük olasılıkla bulduğunu bildiriyor.

Devriye botunun kaptanı Yayan Sofyan, bulunan parçanın uçağın kuyruğu olması ihtimalinin çok yüksek olduğunu açıkladı.

Arama-kurtarma ekiplerinin Java Denizi’nde bir hafta önce kaybolanAirbus A320 tipi uçağının enkazı veve kara kutularına ulaşma çabalarını sürdürürken Pazartesi günü üç cesedin daha çıkarılmasıylabulunan ceset sayısı 37’e yükseldi. Ancak bugüne kadar cesetlerin sadece 13’ünün kimliği belirlenebildi.

Yetkililer ara yapılan bölgedeki sualtı akıntısının çok güçlü olması nedeniyle dalgıçların denize dalamadıklarını buyüzden dibteki enkaz parçalarına ulaşılamadığını söylüyor.

Geçen Pazar günü radarlardan kaybolan Airbus A320 tipi uçakta 162 yolcu ve mürettebat bulunuyordu.

Yetkililer, arama çalışmalarına katılan gemilerin sayısının çok olması nedeniyle düşen uçağın kara kutularından gelen sinyallerin duyulamamasından da endişe ediyor.

Amerika arama çalışmalarına katılmak üzere bölgeye ikinci bir gemi gönderdi.

Yetkililer cesetlerin çoğunun hala uçağın gövdesinin içinde olduğunu düşünüyor.

Uçağın pilotları, radarda kaybolmadan önce, fırtınadan kaçınmak için daha yüksek irtifada uçma talebinde bulunmuş ancak aynı yükseklikte uçan diğer uçaklar nedeniyle izin talebi reddedilmişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG