Erişilebilirlik

Üç Müslüman Cinayetinde Soru İşaretleri


Kuzey Carolina eyaletinde polis, üç kişinin park kavgası nedeniyle öldürüldüğünü bildirdi. 2 kurbanın babası, olayın Müslümanlar’a karşı işlenmiş bir nefret suçu olduğunu söylüyor.

Craig Stephen Hicks (46), Deah Shaddy Barakat (23), karısı Yusor Abu Salha (21) ve Yusor’un kız kardeşi Razan Abu Salha’yı (19) öldürme suçundan birinci derece cinayetle yargılanacak. Üç kurban Kuzey Carolina Chapel Hill Üniversitesi kampüsüne yakın bir bina kompleksinde ölü bulunmuştu.

Sosyal medyada din karşıtı sözler sarf eden Hicks’in suçu neden işlediği henüz açıklık kazanmadı. Hicks, sosyal medya mesajlarından yalnızca İslam değil, tüm dinlere karşı bir görüş içinde olduğu izlenimi veriyor.

Zanlının tutuklandıktan sonra polisle işbirliği yaptığı bildirildi.

Chapel Hill Emniyet Müdürü Chris Blue, memurların Hicks’in neden böyle anlamsız ve trajik bir eyleme giriştiğini ve bu suçun bir nefret suçu olup olmadığını araştırdıklarını belirtti.

Abu Salha kardeşlerin babası kızlarının kendisine sanıkla ilgili daha önce de şikayette bulunduğunu söyledi. Muhammed Abu Salha silahlı saldırının nedeninin otopark kavgası olduğuna inanmadığını, olayın nedeninin kızlarının İslami biçimde giyinmesi olduğunu düşündüğünü belirtti.

Amerikan İslam İlişkileri Konseyi direktörü Nihad Awad polisin olayla ilgili dini gerekçeler olup olmadığını soruşturmasını istedi. Awad, sanığın daha önce dinle ilgili ifadeleri ve kurbanların giyimi ve ülkedeki genel İslam karşıtı söylem göz önünde bulundurulduğunda eyalet ve federal yetkililerin bu olayla ilgili nefret suçu iddialarına hızlı bir biçimde yanıt vermesi gerektiğini söyledi.

Barakat, Kuzey Carolina Chapel Hill’de ikinci sınıf dişçilik öğrencisiydi. Eşi Yusor da sonbaharda dişçilik okumaya başlayacaktı. Razan Abu Salha ise Kuzey Carolina Eyalet Üniversitesi’nde öğrenciydi.

Kentin Müslüman nüfusu da yasta. Barakat ve Abu Salha bölgede gönüllü hizmetlerin artmasında aktif rol oynamalarıyla tanınıyordu.

Karı-kocanın çalıştığı Birleşik Müslüman Yardım Vakfı (United Muslim Relief) başkanı Abed Ayoub, ölen gençlerin kısa hayatlarında başardıklarının kendilerine ilham verdiğini belirtti. Ayoub, gün geçtikçe daha bireysel hale gelen dünyada bu gençlerin, dünyanın tüm gençlerine örnek teşkil ettiğini söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG