Erişilebilirlik

Twitter Türkiye'de Ofis Açmayı Düşünmüyor


Twitter yöneticileri Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu ziyaret etti.
Twitter yöneticileri Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu ziyaret etti.

Twitter temsilcisi Colin Crowell, AKP hükümeti ile vardıkları anlaşmayı şöyle açıkladı: "Bir daha kapatılmamak için iletişimi arttırmak, yerel yasalara aykırı tweetleri Türkiye'de engelllemek ve mahkeme kararlarına daha hızlı yanıt vermek"

Twitter, Çin, Pakistan ve İran'dan sonra yasaklanma kararı ile karşılaştığı Türkiye'de ofis açmayı şimdilik öngörmüyor ancak AKP Hükümeti'nin yasal mevzuat çerçevesindeki taleplerini daha hızlı değerlendirmeyi planlıyor.

Twitter Küresel Kamu Politikasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell, Ankara'daki iki günlük temaslarının ardından Wall Street Journal Türkiye’ye bir açıklama yaptı. “Dünya genelinde ofisleri yalnızca ekonomik şartlar bunu haklı çıkardığında açıyoruz” diyen Crowell, bu kararda ülkedeki siyasi gelişmeleri de hesaba kattıklarını belirtti. Crowell, “İçeriklerde her ne kadar hassas şeyler olsa da bulunan çözüm çok sertti. Türkiye’ye yatırım yapıyoruz çünkü milyonlarca kullanıcıya hizmet sunmak maliyetli bir iş. Son zamanlarda kapanmış olmak iş ortamına çok yardımcı olmuyor ama parlak bir gelecek umut ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye'deki vergi sistemine dahil olmak üzere bir görüşme yapmadıklarını kaydeden Crowell, Twitter’in reklam satışlarını Türkiye’de bir aracı üzerinden idare ettiğini ve ülkede doğrudan iş yapmadığını da vurguladı.

Crowell, Twitter adına AKP Hükümeti ile anlaştıkları noktaları ise, ''Twitter’ın bir daha kapatılmaması için iletişimi artırmak, belirli hesaplardan atılan ve yerel yasalara aykırı tweetleri veya hesapları Türkiye’de engellemek fakat dünya genelinde sansür etmemek, Twitter’ın mahkeme kararlarına daha hızlı yanıt vermesi'' diye özetledi.

Şimşek: Twitter bizimle görüşmedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise kendisiyle dolaylı bağlantı kuran Twitter heyetinden resmi bir randevu talebi gelmediğini açıkladı. Şimşek, ''Randevu talep etmedikleri için Twitter'ın bizimle bir görüşmesi olmadı'' dedi. Dolayısıyla Twitter'ın Türkiye'de ofis açmayı planlamadığı ve bu nedenle de Maliye Bakanlığı ile görüşme ihtiyacı dahi duymamış olmalarıyla teyit edildi.

Bundan sonra Türkiye ile Twitter arasındaki hukuki süreçte ise, İstanbul Barosu'na kayıtlı Avukat Gönenç Gürkaynak yetkili olmaya devam edecek.

Türkiye'yi twitlediler

Twitter heyeti, 2 Nisan'da Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararla 15 günlük yasak sonrasında 3 Nisan'da erişime açık olan Twitter aracılığıyla Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulundu. Twitter'ın hukukçularından Antony Nieto, Ankara'nın Söğütözü semtinin fotoğrafını paylaştı.

Twitter'ın Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Direktörü Sinead McSweeney ise, Ankara'daki öğle yemeğini ve lokumlu Türk kahvesinin fotoğraflarını twitledi.

Youtube yasağı 21'nci günü geride bıraktı

Bu arada Türkiye'de 27 Mart günü erişim yasağına maruz kalan video paylaşım sitesiyle ilgili olarak hükümetten herhangi bir geri adım gelmedi. Youtube yasağında bugün itibariyle 21 gün geride kalırken önümüzdeki günlerde bu konuda da Anayasa Mahkemesi'nden bir karar gelebileceği tahminleri yapılıyor.
  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG