Erişilebilirlik

Twitter Karakter Sayısını Neden Arttırıyor?


Sosyal paylaşım sitesi Twitter, hafta başında paylaşım yaparken kullanılan 140 karakter sınırında artış yapmak için denemeler yaptığını açıkladı. Bu kapsamda 280 karakter kullanarak paylaşım yapma özelliği bir grup kullanıcıya açıldı.

Twitter, 2006 yılında kurulduğundan beri 140 karakter kuralından ısrarla vazgeçmiyordu. Ancak toplam kullanıcı sayısı 300 milyon olan Twitter, son yıllarda yeni kullanıcı çekemiyor ve maddi zarara uğruyor.

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey, bu yeniliği küçük bir adım olarak tanımlasa da, yenilik şirket için büyük bir adım. Dorsey, paylaştığı bir Twitter mesajında, 140 sayısının rastgele bir sayı olduğunu belirtmişti. Dorsey ayrıca, pek çok kullanıcı için sıkıntı olan karakter sınırına böyle bir çözüm buldukları için, ekibinden gurur duyduğunu söyledi.

Ancak bazıları da, karakter arttırımının, Twitter’ın ruhuna ihanet olarak görüyor.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan, teknoloji pazarı analisti Roger Kay, yeniliğin aslında çok büyük bir değişiklik getirmediğini, belki bir cümle yerini üç cümle yazılabileceğini söylüyor.

Ancak Kay’e göre, bu değişiklik, Twitter’ın umduğu gibi şirket için olumlu bir değişiklik yaratmaya yeterli değil.

Yeni raporlara göre, Twitter 2016 yılının başında şirket içinde karakter arttırma denemeleri yaptı ve karakter sayısını 10 bine kadar çıkarmayı bile düşündü.

Başkan Donald Trump ve pek çok ünlünün yoğun bir şekilde Twitter kullanması, şirketi gözler önünde bulundurmasına rağmen, Twitter büyümekte zorlanıyor. Şirketin bir çeyrek dönem raporu daha kullanıcı sayısında artış göstermedi ve şirket 116 milyon dolar kaybetti. Twitter’ın 328 milyon kullanıcısı varken, Facebook’un 2 milyar kullanıcısı var.

Şirket yöneticileri, karakter arttırımının uluslararası kullanıcılar düşünülerek de yapıldığı belirtiliyor. Her dilin bir konuyu ifade ederken farklı ihtiyaçları olması bunun nedeni.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG