Erişilebilirlik

Twitter İstihbaratçılara Bilgi Vermeyi Durdurdu


Twitter yetkilileri, Amerikalı istihbarat örgütlerinin, terörle mücadele kapsamında kullandıkları bir servise erişimlerini durdurdu.

Wall Street Journal gazetesinde yayınlanan habere göre, üst düzey bir istihbarat yetkilisi, Twitter’ın, istihbarat örgütlerine yakın duruyor gibi gözükmekten çekindiği için böyle bir adım attığını belirtti.

Gerçek zamanlı bilgi analiz firması olan Dataminr şirketi Twitter üzerinden istihbarat örgütlerine hizmet sağlıyor. Twitter da bu şirkete “artık istihbarat örgütlerine hizmet vermenizi istemiyoruz” diye bir talepte bulundu.

Dataminr şirketi, Twitter üzerinden paylaşılan yüzbinlerce veri içerisindeki bağlantıları bulup analiz ederek, bu bilgileri müşterilerine aktarıyor.

Twitter’ın yüzde 5 oranında hisse sahibi olduğu Dataminr, Kasım ayında Paris’teki saldırılar başladıktan hemen sonra Amerikalı yetkilileri bu konuda bilgilendirmişti. Şirket aynı zamanda IŞİD saldırıları, Brezilya’daki siyasi kriz ve son dakika gelişen olaylar hakkında da hizmet sağlıyor.

Twitter, terör ile ilgili bilgi paylaşımı konusunda, federal kurumlarla sorun yaşayan teknoloji firmaları kervanına katılan son firma oldu.

Daha önce de Apple, Federal Soruşturma Dairesi’ne (FBI) yardım etmeyi reddetmiş, FBI da üçüncü bir teknoloji firmasına, San Bernardino saldırganının telefonundaki şifreyi kırması için 1 milyon dolar ödemişti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları, gerilim artıyor – 23 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG