Erişilebilirlik

Türkiye’ye Refah Sıralamasında Kırık Not


Türkiye’ye Refah Sıralamasında Kırık Not
Türkiye’ye Refah Sıralamasında Kırık Not

İngiliz Legatum Enstitüsü’nün refah listesinde Türkiye 110 ülke arasında 80’inci sırada.

Merkezi Londra'da bulunan düşünce kuruluşunun yeni listesine göre, 1, 2, ve 3’üncü sıralarda Norveç, Danimarka ve Finlandiya; 10’uncu sırada Amerika, 46’ncı sırada Bulgaristan, 51’inci sırada Romanya ve 57’nci sırada Orta Afrika ülkesi Botswana bulunuyor.

Legatum Enstitüsü’nün listesinde ülkeler sadece refah değil, ekonomi, fırsat eşitliği ve girişimcilik, yönetim, eğitim, sağlık, can emniyeti, kişisel özgürlük ve sosyal sermaye başlıklarında da sıralanıyor.

Türkiye, ekonomide 69, fırsat eşitliği ve girişimcilikte 53, yönetimde 51, eğitimde 82, sağlık hizmetlerinde 57, can emniyetinde 83, kişisel özgürlükte 95, sosyal sermaye de ise 108’inci sırada.

Enstitüye göre, kişisel hak ve özgürlükler konusunda Afrikalılar’ın çoğu Türkler’den çok daha özgür. Türkiye’nin 95’inci sırada bulunduğu bu listenin altlarında Çin, Zimbabwe ve Tayland hariç Müslüman ülkeler yer alıyor.

Legatum Enstitüsü’nün, sosyal ilişkiler ve sosyal bütünlük olarak tanımladığı sosyal sermaye sıralamasında ise 108’inci sıradaki Türkiye’nin altında sadece iki ülke var: Bangladeş ve Pakistan.

XS
SM
MD
LG