Erişilebilirlik

Türkiye'ye Dönen Ünal'ın İlk Basın Toplantısı


Suriye’de üç ay önce hükümet yanlısı milisler tarafından yakalanan gazeteci Cüneyt Ünal serbest bırakıldıktan sonra Türkiye’ye döndü.

Amerikan hükümeti tarafından finanse edilen El Hurra televizyonu için kameraman olarak çalışan Ünal, Halep’te bir Ürdünlü muhabirle isyancılar ve hükümet kuvvetleri arasındaki çatışmaları izlerken kaybolmuştu.

Cüneyt Ünal düzenlediği basın toplantısında Ürdünlü gazeteci Beşar Fehmi Kadumi’nin çatışmalar sırasında belinden vurularak ağır yaralandığını söyledi. Fehmi’ye yardım etmeye çalışırken yakalandığını belirten Ünal, bir daha meslektaşını görmediğini açıkladı.

Cüneyt Ünal bir askeri hapishanede tutulduğunu, sürekli sorguya çekildiğini ve Türk istihbarat örgütünün üyesi olmakla suçlandığını bildirdi. Ünal, geçen hafta sonunda bir Türk milletvekili heyetinin Suriye Devlet başkanı Beşar Esad’la yaptığı görüşmeden sonra serbest bırakılmıştı.

Cüneyt Ünal’ın basın toplantısında yaptığı açıklamaları dinlemek için:

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Linki indirmek için


Buarada Suriye’de tutulan El Hurra Televizyonu muhabiri, Filistin asıllı Ürdün vatandaşı Beşar Fehmi Kadumi’nin İstanbul’daki eşi Arzu Kadumi, eşinin serbest bırakılması çağrısını tekrarladı.


El Hurra Televizyonu’nun Arzu Kadumi’yle yaptığı söyleşiyi dinlemek için:

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Linki indirmek için

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG