Erişilebilirlik

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan Görevine Döndü


Büyükelçi Tan, “Vermek istediğimiz mesaj muhataplarımızca alınmış ve algılanmıştır. Dolayısıyla artık benim de görevimin başına dönme zamanım gelmiş oluyor” dedi

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan görevine döndü.

Ankara, Ermeni Soykırımı tasarısının Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu'nda onaylanmasına tepki olarak, Tan'ı istişareler için Ankara'ya çağırmıştı.

Büyükelçi Tan, Ankara’dan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, “istişareye çağrılmam suretiyle vermek istediğimiz mesaj muhataplarımızca alınmış ve algılanmıştır. Bunun karşılığında biz de tatmin olduğumuz cevapları aldık. Dolayısıyla artık benim de görevimin başına dönme zamanım gelmiş oluyor” dedi.

Namık Tan, Esenboğa Havaalanında yaptığı açıklamada, nükleer güvenlik zirvesi için Amerika’ya gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hafta sonunda Washington'da karşılayacağını da belirtti.

Başbakan Erdoğan , uzun bir aradan sonra, 12 - 13 Nisan tarihlerinde Washington’da yapılacak nükleer zirveye katılacağını ve Büyükelçi Tan’ın da görevine döneceğini açıklamıştı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, bir süre önce yaptığı açıklamada, Tan'ın Washington'a dönmesinin memnunluk yaratacağını ancak bu kararı Türkiye'nin vereceğini söylemişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG