Erişilebilirlik

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan'dan Bayram Mesajı


Büyükelçi Tan, bölgesinde ve dünyada barış, istikrar ve refah için katkıları aranan Türkiye'nin, bu yılki BM Genel Kurulu toplantılarına Güvenlik Konseyi’nin dönem başkanı sıfatıyla katıldığını hatırlattı

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Türk-Amerikan toplumunun bayramını kutladı ve Türkiye'nin önemini vurguladı.

Büyükelçi Tan'ın Bayram mesajı şöyle:

"Türk Amerikan Toplumunun Değerli Üyeleri,

Hoşgörü, dayanışma, paylaşma ve kardeşlik duygularının her zamankinden daha yoğun yaşandığı Ramazan ayının ardından Bayram’a ulaşmanın sevincini paylaşıyoruz.

Bu duygularla, Ramazan Bayramınızı en iyi dileklerimle kutluyorum.

Bayramlar toplum olarak ortak coşkumuzu paylaştığımız en önemli günlerdir. Bu Bayram’ın Türk Amerikan toplumuna mutluluk, huzur ve sağlık getirmesini, kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştirmesini diliyorum.

Ülkemiz, görkemli tarihi, zengin kültürü ve en önemlisi halkımızdan aldığı büyük güçle, içte ve dışta, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün belirlediği çağdaş uygarlık çizgisinde emin adımlarla ilerlemektedir. Önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanımız New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere ABD’ye geleceklerdir. Bölgesinde ve dünyada barış, istikrar ve refahın tesisinde katkıları aranan Türkiye, bu yılki BM Genel Kurulu toplantılarına Güvenlik Konseyi’nin dönem başkanı sıfatıyla katılmaktadır. Ülkemizin son dönemde BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğinin yanısıra, İslam Konferansı Teşkilatı, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve Kimyasal Silahların Önlenmesi Örgütü Başkanlıkları ile NATO Genel Sekreter Yardımcılığı gibi önemli görevleri üstlenmesi, katettiğimiz mesafenin ve bu başarı tablosunun somut yansımalarıdır.

Türk Amerikan Toplumunun Değerli Üyeleri,

ABD’deki Türk toplumunun, gerek ülkemizin tanıtımı gerek davalarımızın anlatılması yönünde sürdüregeldiği çalışmalar memnuniyet vericidir. Derneklerimizin ABD’nin dört bir yanında düzenlediği etkinliklerin başarısı hepimizi mutlu etmektedir. ABD’de toplumumuzun her alanda aktif olması fevkalade önem taşımaktadır. Bu çerçevede, Bayram’ın ruhuna uygun olarak, ortak ülkümüz zemininde, birlik ve bütünlük içinde bir arada hareket etmemizin önemine ilişkin çağrımı yinelemek isterim.

Bu vesileyle hayatlarını ülkemiz ve milletimizin müdafaasına, birlik ve bütünlüğüne adayan bütün şehit ve gazilerimizi de saygıyla anıyorum.

Türk Amerikan Toplumunun Değerli Üyelerinin her birini içtenlikle selamlıyor, sevgi ve saygılarımla iyi bayramlar diliyorum."

XS
SM
MD
LG