Erişilebilirlik

Davutoğlu: Türkiye'nin Sabrı Taşıyor


Davutoğlu: Türkiye'nin Sabrı Taşıyor
Davutoğlu: Türkiye'nin Sabrı Taşıyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak’ı topraklarından Türkiye’ye yönelik PKK saldırılarını önlemeye çağırdı.

Davutoğlu, Ankara’yı ziyaret eden Irak Dışişleri bakanı Hoşyar Zebari ile düzenlediği ortak basın toplantısında Irak’ın PKK’yı yok etme arzusunu memnunlukla karşıladı ancak Türkiye’nin sabrının taşmakta olduğunu söyledi.

Davutoğlu, Türkiye’nin Irak’ın kuzeyinden gelen tehdidi ortadan kaldırmakta kararlı olduğunu ve bu amaca ulaşmak için her türlü önlemi alacağını da belirtti.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ise, Kuzey Irak’taki PKK varlığının “kabul edilemez” olduğunu ancak ülkesinin halen sınırlarını etkili biçimde koruyacak kaynaklara sahip olmadığını söyledi. Zebari, sorunun sadece ikili işbirliği ile çözülebileceğini savundu.

İçişleri Bakanı Besim Atalay, dün, Türkiye’nin Kuzey Irak’ı Güneydoğu Anadolu’ya yönelik saldırılarda üs olarak kullanan PKK’ya karşı sınır ötesi operasyonlara devam edeceğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri son aylarda saldırılarını arttıran PKK’ya Kuzey Irak’taki üslerine top ve hava saldırıları düzenleyerek karşılık veriyor. Askeri yetkililere göre Ağustos ayında sınır ötesi operasyonlarda yaklaşık 160 PKK militanı öldürüldü.

XS
SM
MD
LG