Erişilebilirlik

CANLI BLOG - Barış Pınarı Harekatı'nda 9. Gün

Türkiye'nin Suriye'de Fırat'ın doğusunda başlattığı Barış Pınarı operasyonundan son gelişmeler

00:39 11.10.2019

Türkiye’nin Suriye harekatını başlatmasının ardından Başkan Trump bölgede bulunan “IŞİD mahkumlarının cezaevlerinde kalmaya devam etmelerinin sağlanması konusunda sorumluluğun Türkiye’de olduğu” mesajını vermişti. Suriye Demokratik Güçleri’nden üst düzey bir yetkili IŞİD savaşçılarının cezaevlerinden firar etme olasılığının bulunduğu uyarısında bulundu.

Reuters haber ajansına konuşan Badran Jia Kurd, bölgede çatışmaların yoğunlaşmasıyla birlikte IŞİD savaşçılarından sorumlu güvenlik güçlerinin sayısının azalacağını belirtti. ABD’li yetkililer gözaltında tutulan IŞİD savaşçılarının Türkiye’nin operasyonunu fırsat bilerek kaçabilecekleri konusunda kaygı duyduklarını ifade etmişti.

Habere gitmek için tıklayın

00:19 11.10.2019

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile telefonda görüştü.

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre "Savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, Bakan Akar, Fırat’ın doğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nın maksat ve gidişatı hakkında muhatabına bilgi verdi."

00:03 11.10.2019

VOA Türkçe muhabiri Arzu Çakır, Fransa'nın Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa’yı bilgi almak ve Avrupa'nın tavrını doğrudan anlatmak için, Dışişleri Bakanlığı'na çağırdığını bildirdi. Çakır'a göre Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Türkiye IŞİD'i yeniden yapılandırma riski alıyor" derken, Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian da, Türkiye ve ABD dahil IŞİD'e karşı koalisyonu oluşturan 30 ülkeye acil toplantı çağrısı yaptıklarını açıkladı.

Habere gitmek için tıklayın

00:00 11.10.2019

Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Berk Esen, VOA Türkçe'ye yaptığı açıklamada "İleride Suriye'de savaşan gruplarla Türkiye'nin pozisyonu ne olacak gibi konularda ciddi bir belirsizlik var" dedi.

Esen, VOA Türkçe'ye yaptığı açıklamada Barış Pınarı Harekatı'nın gerekliliğinin ve Türkiye'nin uzun vadeli oyun planının ne olacağının tartışılmasına hükümet tarafından izin verilmediğini ve muhalefet partilerinin de doğru soruları sormadığını söyledi.

Esen: 'Türkiye'nin Pozisyonunun Ne Olacağı Belirsiz'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:15:18 0:00

Daha fazla

XS
SM
MD
LG