Erişilebilirlik

Türkiye’den Almanya’ya Pankart Protestosu


Türkiye, Almanya’da Başbakanlık binası önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı diktatör olarak karikatürize eden ve şiddet kışkırtıcılığı yaptığı belirtilen pankartın açılmasını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Alman polisinin olaya müdahale etmemesinin daha vahim olduğu vurgulandı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Almanya'da artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığının vardığı noktanın yeni bir örneğini teşkil eden bu konuya ilişkin rahatsızlığımız Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği’ne ve bir Nota ile Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na bildirilmiştir” deniyor.

Reuters Haber Ajansı’nın geçtiği görüntülerde siyah bir araba önünde siyah beyaz bir pankartın üzerinde Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz’in fotoğrafları yan yana görülüyor.

Pankartta, “Bu arabayı istiyor musun? Diktatörlüğü öldür.” ifadeleri yer alıyor.

Türkiye’nin protestosu Alman hükümetinin Erdoğan’dan G-20 Zirvesi sırasında Türklere hitaben konuşma yapmaması talebinin ardından geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk siyasetçilerin Almanya’da konuşma yapmalarının yasaklanmasının ardından, gelişmeleri “Nazi dönemi taktikleri” olarak nitelemişti

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG