Erişilebilirlik

Türkiye'de Oylar Sayılıyor


Türkiye'de Oylar Sayılıyor
Türkiye'de Oylar Sayılıyor

24'ncü dönem milletvekili genel seçiminde sandıklar kapandı. Oy sayma işlemleri sürüyor.

12 Haziran seçimlerinde 50 milyon seçmenin oy kullanabilmesi için 200 bin sandık kurulmuştu. Seçmen, çoğu 15 siyasi partinin adayı, 7.660 aday arasından tercih yaptı.

Türkiye genelinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Seçimler büyük ölçüde olaysız geçse de sandık başında üç vatandaşın rahatsızlanarak hayatını kaybettiği bildirildi. Öte yandan bazı illerde seçmene baskı yapan veya seçimlere hile karıştırmaya çalışan kişiler gözaltına alındı.


Liderler Oylarını Sabah Saatlerinde Kullandı


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve parti liderleri oylarını sabah saatlerinde kullandı.

Cumhurbaşkanı Gül Ankara’da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da oyunu kullandı. Muhalefet liderleri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de oyunu Ankara’da kullandı.

Liderler, artık söz seçmende dedi.


Gül: "Hayırlı Olmasını Temenni Ediyorum"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yaptı. Gül, "Bu seçimin milletimiz, vatanımız ve memleketimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Demokrasilerin en güzel yanlarından birisi millet iradesinin sandığa yansıdığı, çok partili seçimlerin yapıldığı günlerdir. Bugün onu yaşıyoruz,” dedi.

Gül, kampanya sırasında söylenenlerin seçim meydanında kalmasını temenni ettiğini de vurguladı: “Bundan sonra seçim meydanlarında söylenenlerin orada kalması, bütün siyasi partilerin ve liderlerin el birliği içerisinde bu ülkenin ve bu ülkenin vatandaşlarının geleceğine dönük işbirliği içerisine girmeleri gerektiğine inanıyorum."


Erdoğan: Milletimiz Konuşuyor

Başbakan Erdoğan ise oyunu İstanbul’da Üsküdar’da kullandı. Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Meydanlarda biz konuştuk şimdi de milletimiz konuşuyor. Milletimiz bugün milli iradesini ortaya koymak suretiyle önümüzdeki dört yıl bu ülkeyi kimin yöneteceğine karar verecek. Bu bizler için en onurlu ve saygı duyulması gereken bir karar olacak,” dedi.

Erdoğan elindeki bilgilere göre seçimin sağlıklı bir havada devam ettiğini bildirdi.


Kılıçdaroğlu: Halkın Karar Günü

Oyunu Ankara’da kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “halkın karar günü” gekldiğini, tercihine saygı duyulacağını vurguladı.

Kılıçdaroğlu, “Uzun bir maratonun sonuna geldik. Bugün halkın karar günü. Halkın kararına saygı duyacağız. Güzel bir hava var. Demokrasi şöleni var. Umarım demokrasiyi ve özgürlüğü bu ülkeye getirmek için çabalarımız yerini bulur,” dedi.


Bahçeli: “Karar Milletindir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Ankara’da oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, seçimlerin hayırlı olmasını temenni ettiğini söyledi ve “karar milletimizindir” dedi.

Bahçeli şöyle konuştu: “Bugün gerçekleştirilen 24’üncü dönem milletvekilliği genel seçimlerinin büyük Türk milletine, bütün siyasi partilerimize ve onların değerli adaylarına hayırlı, uğurlu olmasını Cenab’-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Bütün siyasi partilerimiz seçim faaliyeti döneminde elden gelen bütün gayreti göstermiştir. Düşüncelerini halka ulaştırmanın çabası içerisinde olmuştur. Artık karar milletimizindir. Bugün akşam inşallah hayırlı sonuçlar milletimiz için oluşur.”

XS
SM
MD
LG