Erişilebilirlik

‘Türkiye’de IŞİD’e Sempati Yüzde 8’


Pew Araştırma Vakfı’nın yayınladığı son bir ankete göre Türkiye’de IŞİD’e destek verenlerin oranı %8 civarında. Ankete katılanların %17’si IŞİD’e destek veriyor musunuz sorusuna “Bilmiyorum” cevabı verirken, %73 oranındaki bir çoğunluk terör örgütüne destek vermediğini söyledi.

Lübnan’da ise IŞİD’e destek vermeyenlerin oranı %100’e yakın çıktı.

Pew Araştırma Vakfı, anketi nüfusunun önemli bir bölümünü Müslümanların oluşturduğu 11 ülke de yaptı. Bu ülkeler arasında Türkiye ve Lüban’ın yanı sıra Ürdün, Burkina, Faso, Malezya, Senegal, Nijerya, Pakistan, İsrail ve Filistin bulunuyor.

Anket genelinde IŞİD’e karşı olanlar çoğunluktaydı. Ancak Pakistan bir istisna oluşturdu ve ankete katılanların %62’si IŞİD hakkında olumlu veya olumsuz görüş bildirmekten kaçındı. Ankete katılan Pakistanlılar’ın %9’u IŞİD’e destek verirken, %28’i karşı çıktığını bildirdi.

Ankete alınan ülkeler arasında IŞİD’e en fazla destek %14’lük bir oranla Nijerya’dan gelirken, Nijerya’yı %11 oranındaki destekle Malezya ve Senegal izledi.

İsrail (%98), Ürdün (%94) ve Filistin (%84), Lübnan’dan sonra, IŞİD’e karşı olanların en yüksek olduğu ilk üç ülke oldu.

Araştırma bu yılın Nisan ve Mayıs ayları arasında yapıldı.

Araştırma ile ilgili daha fazla bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

http://www.pewresearch.org/fact-tank/2015/11/17/in-nations-with-significant-muslim-populations-much-disdain-for-isis/

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG