Erişilebilirlik

'Türkiye’yi Atlantik İşbirliği Dışında Bırakmak Hata Olur'


IMF’ye borcunu sıfırlayan Türkiye, ekonomi profesörü Kerem Alkin’e göre Avrupa ve Amerika arasındaki ekonomik işbirliği sürecinin dışında bırakılmamalı

Kerem Alkin
Kerem Alkin
Türkiye, Uluslararası Para Fonu IMF’ye olan borcunun tamamını ödeyerek, yaklaşık 19 yıl sonra tekrar borçsuz hale geldi. Uluslararası Para Fonu, ödemeler dengesi konusunda sıkıntı çeken ülkelere yardımcı olmak üzere kurulan ve verdiği krediler için, sorunlu ülkelere ekonomi reçeteleri sunan ve bunların uygulanmasını takip eden bir kuruluş.

IMF’ye borcun sıfırlanması Türk yetkililer tarafından önemli bir başarı olarak değerlendirilirken, Ankara bu kez de yeni bir hedefe kilitlenmiş görünüyor; bu da Amerika ile Serbest Ticaret Anlaşması imzalanması. Perşembe günü Beyaz Saray’da Başkan Barack Obama ile görüşecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuyu öncelikli olarak gündeme getirmesi bekleniyor.

Türkiye’nin serbest ticaret anlaşması hedefi ve IMF’ye borçlarının sıfırlanması konusunu ekonomi Profesörü Kerem Alkin Amerika’nın Sesi’ne değerlendirdi.

Alkin’le Melek Çağlar’ın yaptığı söyleşiyi aşağıdaki link’ten dinleyebilirsiniz.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Linki indirmek için
  • 16x9 Image

    Melek Çağlar

    Melek, meslek yaşamına yazılı basında başladı. Haftalık Barometre gazetesinde muhabir ve Management-Marketing sayfa editörü olarak çalıştıktan sonra 1990’lı yılların başında aynı gazetenin Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Meslek yaşamına kısa bir ara verip İngiliz Kraliyet bursuyla City University London’da gazetecilik eğitimi aldı. 1994 yılında Amerika’ya yerleşmeden önce Hürriyet gazetesinde çalıştı. Meslek yaşamına halen Internet, radyo ve televizyon yayıncılığı yapan Amerika’nın Sesi’nde devam ediyor. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Melek, yüksek lisans derecesini 2002 yılında tamamladığı George Washington Üniversitesi MBA programından aldı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG