Erişilebilirlik

‘Türkiye’ye Sandık Demokrasisi Artık Yetmiyor’


Duke Üniversitesi Siyaset ve İktisat Bilimleri Yardımcı Doçenti Bahar Leventoğlu, özellikle genç şehirli kesimin katılımcı demokrasi arayışında olduğunu söylüyor

Bahar Leventoğlu
Bahar Leventoğlu
Türkiye’de Mayıs ayı sonunda Taksim Gezi Parkı’nın korumak amacıyla başlatılan, polisin göstericilere sert müdahalesiyle diğer kentlere de yayılan gösteriler Türk siyasetinde yeni bir dönem noktası olabilir mi? Gösteriler ülke genelinde bir kutuplaşmanın işareti mi? Bu gösteriler sandıklara, seçim sürecine nasıl yansır? Bu soruları Amerika’nın Sesi için yanıtlayan Duke Üniversitesi Siyaset ve İktisat Bilimleri Yardımcı Doçenti Bahar Leventoğlu, “Gösteriler, Türkiye’de artık sandıktan sandığa görüş belirtmekle yetinen geleneksel siyasetin yetmediğini gösteriyor,” görüşünü savundu. Leventoğlu, sandık demokrasisini özellikle genç kuşakların yeterli görmediğini ve bu kesimin katılımcı demokrasi arayışında olduğunu söylüyor.

Leventoğlu’nun Türkiye’deki protestoların olası siyasi etkilerini değerlendirdiği söyleşiyi dinleyebilirsiniz:
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:07:58 0:00
Linki indirmek için
  • 16x9 Image

    Melek Çağlar

    Melek, meslek yaşamına yazılı basında başladı. Haftalık Barometre gazetesinde muhabir ve Management-Marketing sayfa editörü olarak çalıştıktan sonra 1990’lı yılların başında aynı gazetenin Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Meslek yaşamına kısa bir ara verip İngiliz Kraliyet bursuyla City University London’da gazetecilik eğitimi aldı. 1994 yılında Amerika’ya yerleşmeden önce Hürriyet gazetesinde çalıştı. Meslek yaşamına halen Internet, radyo ve televizyon yayıncılığı yapan Amerika’nın Sesi’nde devam ediyor. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Melek, yüksek lisans derecesini 2002 yılında tamamladığı George Washington Üniversitesi MBA programından aldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG