Erişilebilirlik

“Türkiye’ye İlginin Devam Ettiğini Görmek Memnun Etti” 


"G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı" ile IMF-Dünya Bankası bahar toplantılarına katılmak üzere ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati temaslarının üçüncü gününde portföy yöneticileriyle biraraya geldi.

“Türkiye’ye İlginin Devam Ettiğini Görmek Memnun Etti” 
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00

Temaslarıyla ilgili ayrıntıları sosyal medya üzerinden paylaşan Nureddin Nebati Twitter mesajında, J.P. Morgan tarafından düzenlenen Yatırımcı Semineri’ne katıldığını belirtti.

Bakan Nebati paylaşımında, “Yatırımcılarla son dönemdeki gelişmeleri konuşarak Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde ülkemizin sunduğu fırsatları kendilerine aktardık. Türkiye’ye yönelik ilginin artarak devam ettiğini görmek bizi ziyadesiyle memnun etti” ifadelerine yer verdi.

COP-26 Başkanı Alok Sharma ile yaptığı görüşmenin verimli geçtiği değerlendirmesinde bulunan Nebati, “İşbirliğimizin, Paris Anlaşması ve 26. Taraflar Konferansı (COP26) hedefleri açısından mühim olduğunu vurgulayarak önümüzdeki dönemde, yeni yeşil projeleri hayata geçirme noktasında istişare odaklı hareket etmenin önemine değindik” dedi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ile biraraya gelen Bakan Nebati, eski IMF Başkanı ile küresel ekonomik gelişmeler üzerine verimli bir görüşme yaptığını belirtti.

Bakan Nebati, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Başkanı Makhtar Diop ile de biraraya geldi. Görüşmede, Türkiye’nin karbonsuz bir ekonomik kalkınma ve büyüme modeli oluşturmaktaki kararlılığını ifade ettiğini kaydeden Bakan Nebati, devam eden projelerdeki işbirliğini güçlendirmenin de ele alındığını belirtti.

Nebati, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso ile görüşmesinde de başta yeşil finansman olmak üzere Türkiye’deki potansiyel işbirliği alanları ve ekonomideki gelişmeleri değerlendirdiklerini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve beraberindeki heyet yarın Washington’dan ayrılıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG