Erişilebilirlik

'Türkiye Suriye'den Ciddi Bir Mülteci Göçüne Hazır Olmalı'


'Türkiye Suriye'den Ciddi Bir Mülteci Göçüne Hazır Olmalı'
'Türkiye Suriye'den Ciddi Bir Mülteci Göçüne Hazır Olmalı'

Suriye ordusunun bu hafta 120 güvenlik görevlisinin öldürüldüğü Cizr el Şuhur kasabasına operasyon başlatmasıyla birlikte bölgeden Türkiye’ye kaçanların sayısının daha da artması bekleniyor. Şu ana dek Türkiye'ye kaçanların sayısı 3 bine yaklaştı.

Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) Ortadoğu Danışmanı Doç. Dr. Veysel Ayhan, toplu göç sorunu ve olası etkilerini Amerika'nın Sesi'ne değerlendirdi.

Doç Dr. Ayhan, Türkiye'nin Suriye'deki krizi başından beri yakından izlediğini hatırlatıyor. Uzman, "Türkiye büyük olasılıkla seçimlerden sonra Suriye krizini ciddi bir şekilde ele almaya başlayacak ve reform çağrılarını daha uygulanabilir şekilde dile getirecek" diyor.

Ankara'nın 800 bin kadar göçmeni ağırlayabilmek için hazırlıklarını yaptığını vurgulayan Ayhan, mülteci akınının artmasıyla birlikte Suriye krizinin bir anda Türkiye krizine dönüşebileceğini söylüyor.

'Türkiye Krizin İçine Çekilebilir'

ORSAM Ortadoğu Danışmanı Doç. Dr. Veysel Ayhan, "1 milyona yakın mülteci Türkiye'de yaşamaya başlarsa Türkiye artık aktif bir şekilde Suriye krizinin içine çekilmiş olur" diyor.

Doç. Dr. Veysel Ayhan'la söyleşimizin tamamını aşağıdaki medya oynatıcıdan dinleyebilirsiniz.


XS
SM
MD
LG