Erişilebilirlik

'Türkiye-Suriye Sınırındaki Durum Kaygı Verici'


BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Türkiye ile Suriye arasında artan gerginlikten kaygı duyduğunu açıkladı. Genel Sekreter, aynı şekilde, Suriye krizinin komşu Lübnan’da yarattığı olumsuz gelişmeler konusunda da uyarıda bulundu.

Ban Ki-Moon Pazartesi günü yaptığı açıklamada Türkiye-Suriye sınırındaki gelişmeleri ve Lübnan’daki durumu “son derece tehlikeli” olarak niteledi.

Ban, Suriye hükümetine ve muhaliflere gönderilen silahlardan da kaygı duyduğunu sözlerine ekledi. Genel Sekreter, soruna siyasi çözüm bulunmasını isteğini bir kez daha yineledi ve geçen Mart ayında başlayan ayaklanmaların ancak bu yolla çözüme kavuşturabileceğini tekrarladı.

Türkiye ile Suriye sınırında beş gün boyunca karşılıklı ateş açıldı. Gerginlik Suriye tarafından yapılan havan topu mermisinin Türkiye topraklarına düşmesiyle başladı.

Bu arada Suriye içinde de şiddet Pazartesi günü de devam etti, devlet haber ajansı SANA, hükümete bağlı birliklerin Halep’te çok sayıda teröristi öldürdüğünü bildirdi. Suriye hükümeti, isyancıları terörist olarak tanımlıyor.

Pazar günü Suriye birlikleri, Halep, Humus ve başkent Şam yakınlarındaki bazı yerleşim birimlerinde pozisyonlarını güçlendirdiler.

İngiltere merkezli bir insan hakları grubu, Pazar günkü çatışmalarda ülke çapında 120 kişinin öldüğünü duyurdu

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG