Erişilebilirlik

'Türkiye Suriye Krizini Tek Başına Çözemez'


Türkiye ile Suriye arasındaki gerginlik hafta ortasında Rusya’dan Suriye’ye giden yolcu uçağının, alınan bir istihbarat sonucu, Şam hükümetine silah taşıdığı gerekçesiyle Ankara’ya zorunlu iniş yaptırılmasıyla daha da gerginleşti. Ankara, uçaktaki bazı malzemelere, sivil havacılık kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle, el konulduğunu açıklarken Şam hükümeti Ankara’yı\ “hava korsanlığı ve yalancılıkla” suçladı. Rusya da gerginliğin aktörleri arasında yer aldı ve uçaktaki malzemelerin silahla ilgisi olmadığını savundu, Rus medyası aralarında Rusların da bulunduğu uçaktaki yolcuların bazılarına Türk yetkililerin kötü muamelede bulunduğunu iddia etti. Uçak gerginliği, ilişkileri bir sonraki aşamada hangi noktaya getirecek, Türkiye’nin Suriye politikaları doğru politika mı? Bu noktadan sonra Türkiye ne yapmalı?

“Türkiye, Şam yönetiminin halkına karşı ağır baskı uygulayan tavrı yüzünden Suriye’de taraf seçmek zorunda kaldı, ancak bu kriz uluslararası boyutta olduğundan Türkiye’nin tek başına çözebileceği bir sorun değildir,” görüşünü savunan Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) Başkanı Hasan Kanbolat’ın konuyla ilgili değerlendirmelerini aşağıdaki bağlantıya tıklayarak dinleyebilirsiniz.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Linki indirmek için
  • 16x9 Image

    Melek Çağlar

    Melek, meslek yaşamına yazılı basında başladı. Haftalık Barometre gazetesinde muhabir ve Management-Marketing sayfa editörü olarak çalıştıktan sonra 1990’lı yılların başında aynı gazetenin Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Meslek yaşamına kısa bir ara verip İngiliz Kraliyet bursuyla City University London’da gazetecilik eğitimi aldı. 1994 yılında Amerika’ya yerleşmeden önce Hürriyet gazetesinde çalıştı. Meslek yaşamına halen Internet, radyo ve televizyon yayıncılığı yapan Amerika’nın Sesi’nde devam ediyor. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Melek, yüksek lisans derecesini 2002 yılında tamamladığı George Washington Üniversitesi MBA programından aldı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG