Erişilebilirlik

'Türkiye Son On Yılda 1930'lu Yıllarda Kazanılan Kadın Haklarını Kaybetti'


Dünya Kadınlar Günü kapsamında Berlin'de düzenlenen bir konferansa davetli olarak gelen Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Amerika'nın Sesi Türkçe Servisi'nin sorularını yanıtladı. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarına kadın hakları konusunda izlediği politikalardan ötürü sert eleştiriler yönelten Çölaşan, muhafazakar söylemler sonrasında kadınların konumunun çok kötüleştiğini savunuyor.

Danıştay eski Başkanvekili olan Tansel Çölaşan, AKP'nin Türkiye'yi İslami bir rejime götürmeyi hedeflediğini ve bu sistemde kadınların yerinin olmayacağını öne sürüyor.

Tansel Çölaşan, AKP seçmenleri arasında büyük bir oranda kadınların da olmasını ve muhafazakar yaşam biçimini kabul eden hemcinslerinin varlığını şu sözlerle yorumluyor.
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:25 0:00
Linki indirmek için

Cumhuriyetin kazanımlarının teker teker elden çıkarıldığını iddia eden Çölaşan, yeni anayasa sürecini de bu bağlamda değerlendiriyor.

AKP hükümetine karşıt olan kesimin çoğunlukta olduğunu savunan Tansel Çölaşan, seçim sonuçlarının manipüle edildiğini ve Türkiye'de basın özgürlüğü olmadığını, muhalefetin sesinin duyulamadığını da öne sürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG