Erişilebilirlik

Türkiye Son Bir Yılda 68 Bin Terör Operasyonu Yaptı


Türkiye, son bir yılda aralarında IŞİD, PKK, FETÖ ve aşırı sol örgütlere yönelik 68 bin 464 terör operasyonu gerçekleştirdi.

Ankara’da “2017 Valiler Buluşması” adı verilen toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin son yıllarda terörle mücadele stratejisini değiştirerek terör saldırılarını azalttığını söyledi.

İçişleri Bakanı, “Türkiye olarak atak yedikten sonra operasyon stratejisinden kesintisiz operasyon stratejisine geçtik. Bu DEAŞ için de FETÖ için de PKK için de aşırı sol örgütler için de aynı şekilde yaşandı. Bir örgüt, hangi siyasal strateji hangi coğrafi olay, hangi gelişme bize nasıl bir tehdit algılaması getiriyor. Hangi fırsat penceresi getiriyor bunları değerlendiriyoruz. Son bir yılda terör örgütlerine 68 bin 464 toplam operasyon gerçekleştirdik. Operasyonlardan 40 bin 214, 28 815’i PKK, kalanı DEAŞ ve aşırı sol örgütlere gerçekleştirildi” dedi.

Süleyman Soylu, bu operasyonlarda 30 167 zanlının tutukladığını, 2241 kişinin etkisiz hale getirildiğini,1488 sığınak ve barınak imha edildiğini, 515 terör eyleminin engellendiğini ifade etti.

“Yerli İHA’lar ve SİHA’lar olmasa İsrail’e veya Amerika’ya yalvaracaktık”

Geçtiğimiz ay bir sivili öldürdüğü iddia edilen SİHA’lar da İçişleri Bakanı’nın gündemindeydi.

Süleyman Soylu, Türk emniyet güçlerinin terörle mücadelesinde başarısını arttırmasında yerli savunma sanayinin de rolü olduğunun altını çizdi.

“Özellikle yerli malı İHA, İKU ve SİHA'ların kullanımıyla yaptığımız operasyonlarda bugüne kadar hiç şehit vermedik. Elbette bundan rahatsız olanlar var ama şimdi o tartışmaya girmeyeceğim. Terörle mücadelemiz bu araçlarla resmen yepyeni bir ivme kazanmıştır. Eskiden paramızla satın alamadığımız, alsak bile tamirini yaptıramadığımız bu araçları şimdi bizim mühendislerimiz, bizim evlatlarımız imal etmekte ve yönetmektedirler. Aylık uçuş saatlerini 170 saatten 2 bin 442 saate çıkardık. Sadece ekim ayının başına kadar 11 bin 321 saatlik uçuş gerçekleştirdik. Bu olmasaydı biz ne yapacaktık. Ya İsrail’e yalvaracaktık, ya Amerika’nın modası geçmiş insansız hava araçlarına yalvaracaktık ya da iki elimizi bacaklarımızın arasına koyup teröristlerin acaba nerede olduğunu düşünmeye çalışacak ve evlatlarımızın göğüs göğse muharebesinde ‘Allah'ım onlara bir zeval verme, bir zayiat verme’ diye dualar içerisinde olacaktık.”

“101 belediye terör örgütü tahakkümünden kurtarıldı”

İçişleri Bakanıterörle ilgili oldukları iddiasıyla 101 belediyeye kayyım atandığını da belirtti.

“Bugüne kadar 8'i FETÖ, 93'ü PKK ile iltisaklı olduğu tespit edilen toplam 101 belediyede görevlendirme yapılmıştır. O günden sonra terör eylemlerine araç gereç temini eden, dağdaki örgüt üyelerine para, yiyecek, içecek ve yaşam malzemesi ile en önemlisi eleman temin etmeyi görev edinmiş bu belediyeler örgüt tahakkümünden kurtarılmış ve halka hizmet üretir hale getirilmiştir" dedi.

Türkiye’nin El Yapımı Patlayıcılara (EPY) mücadele için 23 ilde valilerin başkanlığında komisyon kurduğunu belirten İçişleri Bakanı, bu kapsamda çiftçilerin aldığı gübre miktarlarına kadar takip edildiğini ifade etti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG