Erişilebilirlik

Türkiye Özgür Suriye Ordusu'nun Eğitimini Hızlandırdı


Türkiye IŞİD’e ve Kürt militanlara karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu’na verdiği eğitimi artırdı.

Anadolu Ajanası’nın haberine göre özel kuvvetler daha fazla sayıda Özgür Suriye Ordusu üyesini, hava topları, roketatarlarla ve makineli tüfeklerle eğitiyor.

Bir askeri yetkili, “Artık alanda eski Özgür Suriye Ordusu yok, yeni bir Özgür Suriye Ordusu doğuyor, bu Özgür Suriye Ordusu üyeleri gelecekte muhtemel operasyonlarda farklarını gösterecek” dedi.

Eğitimin Türkiye’nin Mart ayında Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarını son verdiğini açıklamasının ardından başladığı belirtiliyor.

Anadolu Ajansı, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde Türk ordusunun güney sınırında muhtemel YPG, PKK sladırısına karşı hazırlık yaptığını belirtti.

Bu çerçevede bazı kara birlikleri unsurunun zırhlı araçlarla birlikte sınır bölgesine konuşlandırıldığı belirtiliyor.

Alarm seviyesinin yükseltilmesiyle askeri ve istihbarat ekipleri Kürt kontrolündeki Afrin, Tel Abyad ve Kamışlı’yı gözlüyor.

Türkiye zorlanırsa Irak ve Suriye’de Kürt militanlarla savaşacağını belirtiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YPG’nin güvenlik tehdidi yaratması durumunda Türkiye’nin karşılık vereceğini, bir sınır ötesi operasyonun yapılabileceğini belirtmişti.

Türkiye IŞİD’in kontrolündeki Rakka’nın Suriye Demokratik Güçleri ile değil, Özgür Suriye Ordusu ile alınabileceğini belirtiyor. Amerika ise Rakka’nın alınması konusunda YPG’nin ağırlıkta olduğu Suriye Demokratik Güçleri ile işbirliği içinde.

Bu çerçevede Amerika Başkanı Donald Trump YPG’ye ağır silahların sağlanması emrini vermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington ziyareti sırasında konu gündeme gelmiş ancak Amerikan yönetimi kararından geri adım atmamıştı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG