Erişilebilirlik

Türkiye’nin Rusya’dan Aldığı S-400’lerle İlgili Halk Ne Düşünüyor?


Türkiye’nin Rusya’dan Aldığı S-400’lerle İlgili Halk Ne Düşünüyor?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:02 0:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400’lerin Rusya’dan Türkiye’ye gönderilmek üzere yükleme işlemlerinin başladığını açıkladı. Peki kamuoyu, yakın gelecekte yaşanacaklarla ilgili ne düşünüyor? VOA Türkçe, bu sorunun yanıtını sokakta aradı

Amerika ile Türkiye arasında çözüm bekleyen en birinci gündem maddesi olan Rus yapımı S-400 füze savunma sistemlerinin Türkiye’ye bu ay içinde teslim edileceği belirtiliyor. Ancak Amerika yönetiminden S-400’lerin teslimatı sonrası olası ekonomik yaptırımların devreye gireceği açıklamasından geri adım atılmış değil.

Her ne kadar ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Japonya’daki G-20 Zirvesi’nde yaptığı görüşme Türkiye için olumlu geçmiş olsa da Amerika’nın “S-400 alırsanız, F35 projesinden çıkarılır, ekonomik yaptırımlara maruz kalırsınız” yönündeki tutumu devam ediyor.

Türkiye açısından ise süreç işlemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı son olarak S-400’lerin Rusya’dan Türkiye’ye gönderilmek üzere yükleme işlemlerinin başladığını açıkladı.

Özetle gelinen noktada tüm gözler temmuz ayında yaşanacak gelişmelerde. Peki Türkiye kamuoyu yaşanan gelişmeleri nasıl takip ediyor, yakın gelecekte yaşanacaklarla ilgili ne düşünüyor? VOA Türkçe, bu sorunun yanıtını sokakta aradı.
XS
SM
MD
LG