Erişilebilirlik

Rusya Petrol Kaçakçılığı İddiasında Israrlı


Anatoli Antonov
Anatoli Antonov

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov, Türkiye’nin IŞİD’in petrol kaçakçılığı operasyonuna dahil olduğunu kanıtladıklarını öne sürdü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ailesinin bu kaçakçılığa dahil olduğunu savundu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin IŞİD’in petrol kaçakçılığı operasyonuna dahil olduğunu kanıtladığını öne sürdü.

Rusya, kaçakçılığa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin de karıştığını gösteren kanıtlara sahip olduğunu iddia ediyor.

Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov, Moskova’da düzenlediği basın toplantısında, IŞİD’i uluslararası terörün somut lideri olarak tanımladı ve Suriye’deki örgüt militanlarının yasadışı yollardan çıkardıkları petrolden yolda 2 milyar dolar kazandığını iddia etti. Rus yetkili, IŞİD’in bu parayı tüm dünyadan saflarına yeni terörist katmak için kullandığını da sözlerine ekledi.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov, “İşte bu yüzden IŞİD, Suriye ve Irak’taki yasadışı petrol ticaretiyle ilgili altyapıyı korumak için canla başla çalışıyor” dedi. Antonov, Suriye ve Irak’taki gerçek sahiplerinden çalınan bu petrolün baş müşterisi Türkiye. Aldığımız bilgilere göre, Erdoğan ve ailesi de bu yasadışı faaliyetin içinde” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya, Türkiye’nin petrol kaçakçılığına karıştığını iddia ettiğinde Putin’den bunu kanıtlamasını istemiş ve eğer kendisi böyle bir iddiayı gündeme getirip kanıtlayamamış olsa istifa edeceğini söyleyerek Putin’e meydan okumuştu.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG