Erişilebilirlik

Türkiye'nin Gönderdiği Tıbbi Malzeme Yardımı ABD'de


Türkiye'nin Gönderdiği Tıbbi Yardım ABD'de
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:49 0:00

Türkiye’nin Corona virüsü salgınının ardından tıbbi malzeme ve koruyucu ekipman gönderdiği ülke sayısı 57 oldu. Türkiye son olarak, görülen vaka sayısı ve yaşanan can kaybının en çok olduğu ülke olan Amerika’ya “yanınızdayız” mesajı verdi.

Türkiye’den Amerika’ya tıbbi malzeme ve koruyucu ekipman taşıyan A400M askeri nakliye uçağı başkent Washington’a komşu Maryland eyaletindeki Andrews Hava Üssü’ne ulaştı. İlk adresi Federal Acil Durum Yönetimi Dairesi olan malzemeler daha sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Ankara Etimesgut Havaalanı’ndan kalkan Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçağı, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile birlikte ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya'dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Philip Thomas Reeker karşıladı.

Türkiye, ABD’ye 500 bin ameliyat maskesi, 500 adet yüz koruyucu, 400 adet N95 tipi maske, 1500 adet koruyucu gözlük, 400 bin koruyucu tulum ve önlükle 2 bin litre dezenfektan yolladı.

Türkiye'nin salgında, dünyanın en büyük üçüncü insani yardım sağlayıcısı olduğunu dile getiren Kılıç, “Türkiye ve ABD arasındaki yakın işbirliği ve karşılıklı desteğin, özellikle bu zorlu zamanlarda, iki ülke arasındaki tarihi bağlarımızın ve müttefiklik dayanışmasının önemini bir kez daha kanıtladığına eminim" dedi.

Söz konusu yardımın, ABD'nin Corona virüsü ile mücadelesi açısından hayati önem taşıdığına dikkat çeken Reeker da, "Türkiye ile iş birliğimizi ve virüse karşı ortak mücadelemizi devam ettirmeye kararlıyız” diye konuştu.

Kılıç, Reeker’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başkan Trump’a yazdığı mektubu iletti.

Yardım kolileri üzerinde, Cumhurbaşkanlığı forsu, iki ülkenin bayrakları ve Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler vardır. Karanlığın ardında nice güneşler vardır" sözleri Türkçe ve İngilizce olarak yer aldı.

İkinci yardım uçağı 1 Mayıs Cuma günü ABD'de olacak.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG