Erişilebilirlik

Türkiye’nin En Büyük Tema Parkı Açıldı


Türkiye’nin En Büyük Tema Parkı Açıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:18 0:00

Ankara’da 1 milyon 300 bin metrekare alanda 2 bin 117 eğlence ünitesine sahip olmasıyla Türkiye, Avrupa ve Asya’nın en büyük tematik parkı olma iddiasıyla “Wonderland Eurasia” hizmet vermeye başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla resmi açılışı yapılan park, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerine ve buradaki hayvanat bahçesi kaldırılarak yapılmasının yanısıra maliyetiyle uzun süredir tartışma konusuydu. Hatta Erdoğan’ın Melih Gökçek'in görevden ayrılmasını talep etmesine neden olduğu iddia edilen park inşaatı, geçen haftalarda işletmesi yabancı bir özel şirkete 29 yıllığına kiraya verilmek suretiyle tamamlandı. Açılışıyla birlikte 31 Mart tarihine kadar vatandaşlara ücretsiz olacak parkın 1 Nisan'dan itibaren kişi başına giriş ücreti 25 lira olacak.

Tema parkta ‘Çağlar Teması’ ile şu şekilde adlandırılmış eğlence alanları bulunuyor: “Tarih Öncesi, Taş Devri, Kadim Uygarlıklar, Şimdiki Zaman, Uzak Gelecek, Tufandan Sonra ve Yeni Başlangıçlar”. Park içinde 5 kilometrelik hat üzerinde 320 kişilik ve 4 vagondan oluşan nostaljik trenin yanısıra 2 kilometre uzunluğunda bir ‘Monoray’ bulunuyor. Park yönetimi yetkililerince yapılan açıklamaya göre, dünyanın en fazla burguya sahip ‘roller coaster’ı olan ‘LightSpeed’, Türkiye’nin en yüksek bot kulesi olan Wind Riders, 75 metrelik dev kule ‘Abyss to the Underworld’, kategorisinde Avrupa’nın en büyüğü olan ve 50 metre yükselebilen Uçan Ada dikkat çekiyor. Tema parkta 110 bin metrekare büyüklüğünde ve üzerinde çeşitli eğlence üniteleri bulunan havuz konseptinde, 120 metre yüksekliğe kadar ulaşan Suların Dansı (Water Dancing) fıskiyesi de yer alıyor. Park içerisindeki tüm eğlence üniteleri İtalya, İsviçre, Almanya ve Çin’den gelen teknik ekipler tarafından kontrol ediliyor.

Ayrıca Wonderland Eurasia’yı bir günde gezmenin neredeyse imkansız olacağını belirten yetkililer, yerli ve yabancı misafirlerin konaklama ihtiyaçlarını karşılayabilmek için park içinde bir de otel olduğu bilgisini verdiler.

Park açıldıktan sonraki ilk günde ziyaretçileri genelde küçük çocukları olan aileler oldu. Bununla beraber okuldan sonra parkı görmeye gelen öğrenciler de sayısı kalabalık olanlardan. Ev hanımı Hülya Çakır park için geç bir karar alındığı görüşünü dile getirdi. Böyle bir yeri Ankara’ya kazandıranlara teşekkür eden Çakır, bu kadar büyük bir eğlence merkezini gezmediğini ve çok etkilendiğini açıkladı. Öğrencilerden Kemal Eliton ise kendisini en çok heyecanlandıran oyuncağın ‘roller coaster’ olduğunu söyledi. Parkın bu kadar büyük olduğunu beklemediğini söyleyen Eliton, dinozorlarla ilgili bilgisinin de arttığını vurguladı.

İsmini vermeyen bir diğer öğrenci de ‘roller coaster’a ve dönme dolaba bindiğini ancak en heyecanlı ve eğlenceli olanın ‘roller coaster’ olduğunu, dönüş yaparken korkudan dua ettiğini söyledi. Öğrenci, robot müzesi ile çarpışan arabaların da ilgisini çektiğini belirtti.

İlkokul öğrencileri ise çok kalabalıktan dolayı kaybolabilecekleri endişesini dile getirdi.

Torununu parka getiren bir veliyse parkı çok eğitici bulduğunu, dinozorların maket olsa da canlıymış gibi yakından görünmelerinin iyi bir eğitim sağladığını söyledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG