Erişilebilirlik

Türkiye-Irak Sınırında Askeri Tatbikat


Türkiye-Irak Sınırında Askeri Tatbikat
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Eylül’de MGK toplantısında referanduma yönelik tavır alacaklarını açıklamasından sonra, bugün sınır hattı hareketlendi. Irak sınırına bir kilometreden daha yakın bir mesafede askeri tatbikat başlatıldı.

Amerika’nın Sesi’nin tatbikat bölgesine yakın yaşayan görgü tanıklarından aldığı bilgiye, sabahın erken saatlerinden itibaren bölgeye 80 ile 100 arasında zırhlı araçtan oluşan bir birlik sevk edildi. Terörle mücadele için bölgede bulunan birliklerden tatbikat alanına gelenler arasında tank, top, çok namlulu füze ve zıhlı araçlar bulunuyor. Birlik, sınırın Irak tarafındaki Hayırsız Dağları'na doğru konuşlandı. Birliğin içinde bulunan tank, top ve füzelerin namluları da bu bölgeye çevrildi. Askeri araçlar arazide manevra yaparken, herhangi bir atış yapmadı. Arazide, bir de askeri çadır kuruldu.

Tatbikatla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığından şu açıklama geldi; ”Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 18 Eylül 2017 tarihinde Silopi/Habur bölgesinde bir tatbikat başlatılmıştır. Bu tatbikatla eş zamanlı olarak terörle mücadele kapsamında sınır bölgesinde operasyonların icrasına devam edilmektedir.”

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG