Erişilebilirlik

Türkiye ile ABD Arasında IŞİD ve PYD Gerilimi


Türkiye ile Amerika arasında IŞİD ve PYD konulu demeç savaşları sürüyor. Ankara’da TÜBİTAK toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha Türkiye’nin başta Amerika olmak üzere Türkiye’nin NATO’da müttefiklerini PKK’ya destek olmakla suçladı.

Yılanla yatağa girenlerin ısırılıp zehirlenmeyi göze alması gerektiğini söyleyen. Erdoğan, “Uzun süredir Batılı ülkelere terör örgütleri arasında ayrım yapmama çağrısında bulunuyoruz, buna karşılık ABD başta olmak üzere kimi ülkeler kendilerince çeşitli bahaneler ileri sürüp göz boyayarak, bölgede masumları katleden terör örgütlerine destek veriyor. Sizler terör örgütlerine kalkar bu bölgede her türlü silah yardımını yaparsanız, hayır biz silah değil, mühimmat gönderiyoruz derseniz bunu yutmayız. NATO'da sizlerle beraber olduğumuz halde bu destekleri bize değil, bölücü terör örgütlerine veriyorsunuz. Sizin NATO'daki ortağınız bölücü terör örgütleri midir? Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil, yutmamız mümkün değil” dedi.

Erdoğan: 'IŞİD’e karşı El Bab operasyonu yapıyoruz, Koalisyon hava desteği vermiyor'

Türkiye’nin yaklaşık bir aydır sürdürdüğü El Bab operasyonu da gündeme getiren Cumhurbaşkanı, Uluslararası Koalisyon’un Türkiye’ye hava desteği vermediği yönündeki sözlerini yineledi:

“Bugün El Bab operasyonumuzda ne NATO'nun ne de güya müttefik ülkelerin en küçük desteğini görmüyoruz. Koalisyon, bugün DEAŞ'a en büyük zaiyatını verdiren harekatımıza hiçbir katkı sunmuyorlar. Üstüne üstlük ‘Türkiye, DEAŞ'a destek veriyor’ diye yalan söylüyorlar. El insaf, en büyük mücadeleyi veren biziz, en büyük zaiyat veren biziz.”

Erdoğan: 'PKK-YPG ilişkisini akademik makale ispatladı'

Özgür Suriye Ordusu hakkında terör örgütü tanımlaması yapanları da eleştiren ve Türkiye’nin ılımlı muhalifler olarak kabul ettiği direnişlere destek verdiğinin altını çizen Erdoğan, PKK ve YPG’nin aynı kadrolardan oluştuğunu ortaya koyduğunu söylediği bir akademik çalışmadan da söz etti.

Cumhurbaşkanı, “PKK, YPG, PJAK, KCK örgütleri kapsamlı bir araştırmayla ispatlandı. 2014 2015 yılarını kapsayan bu akademik çalışma ‘ölüler yalan söylemez’ başlığını taşıyor. Terör örgütünün kendi internet sitesinde çatışmalarda öldüğünü ilan etiğini 2096 teröristin aslında PKK militanı olduğubelirtiyor. PKK’nın aynı kadroyu kimi zaman Suriye’de kimi zaman da Irak ya da İran’da kullandığını yani terör örgütün alicengiz oyununu NATO üyelerinin yüzüne haykırıyor” diye konuştu.

Ölüler Yalan Söylemez isimli çalışma Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi dergisinde yayınlandı

Erdoğan’ın sözünü ettiği çalışmanın tam ismi “Ölüler Yalan Söylemez/PKK’nın Bölgesel Üçkağıtçılığını Gösteren Cephede Ölenler Datası” (Dead Men Tell No Lies: Using Killed-in-Action (KIA) Data to Expose the PKK’s Regional Shell Game).

George Washington Üniversitesi masterlı iki veri analisti Andrew Self ve Jaref Ferris’in 27 Mayıs 2015’te Ankara merkezli NATO organizasyonu Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi ( Centre of Excellence Defense Against Terorrism)’ne gönderdiği makale 4 Mart 2016’da kabul edildikten sonra merkezin yılda bir çıkan dergisinde yayınlandı.

(http://www.tmmm.tsk.tr/publication/datr/volume8-2016/01-Dead_Men_Tell_No_Lies.pdf)

Mevlüt Çavuşoğlu: 'ABD YPG-PYD’ye silah veriyor, nokta'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği’nin yaptığı “ABD hükümeti, YPG veya PKK’ya silah ya da patlayıcı sağlamamıştır, nokta” şeklindeki açıklamaya A Haber Televizyonu’nda katıldığı programda yanıt verdi.

Televizyonun Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı, “ABD YPG'ye-PYD'ye silah veriyor, nokta. Onlar böyle diyorsa benim de söyleyeceğim budur. Son derece nettir. ABD'nin YPG'ye özellikle DEAŞ'a karşı mücadele edecek diye silah verdiğini onlar da çok iyi biliyor, biz de çok iyi biliyoruz. Bizim elimizde de belgeler var, dünyada da herkes biliyor. ABD'nin içinde olduğu koalisyon belli bir zamandan beri Fırat Kalkanı operasyonumuza havadan destek vermiyor. Haydi bir gün hava muhalefeti vardı, uçamadınız. İkinci gün oldu. Ama koalisyon epeyce bir zamandan beri destek vermiyor” dedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG