Erişilebilirlik

Türkiye'den Yunanistan Mısır ve Kıbrıs Rum Kesimi Üçlüsüne Tepki


Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis
Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis

Türk Dışişleri Bakanlığı; Yunanistan, Mısır ve Kıbrıs Rum Kesimi liderlerinin Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde biraraya geldikten sonra yaptıkları ortak açıklamalara tepki gösterdi. Bakanlık, üçlünün görüşmesinin ardından açıklamalarda dile getirilen iddiaları “mesnetsiz” olarak niteledi.

Açıklamada, “Kıbrıs Rum Kesimi’nde düzenlenen Mısır-Yunanistan-GKRY zirvesi sonunda yayımlanan ve bu üçlünün önceki toplantılarından da artık alışılageldiği üzere, ülkemize karşı mesnetsiz itham ve iddialar içeren bildiriyi bütünüyle reddediyoruz. 'Doğu Akdeniz’de barış, istikrar ve işbirliğini desteklemek' amacını taşıdığı öne sürülen bu üçlü oluşum tarafından yayımlanan bildirilerin her seferinde ülkemizi hedef alması, bu ülkelerin asıl niyetlerini ortaya koymaktadır. Doğu Akdeniz’de gerçek işbirliği, ancak içinde Kıbrıs Türkleri'nin de olacağı, tüm kıyıdaş ülkeleri içine alan kapsayıcı bir yaklaşımla sağlanabilir. Bölgedeki sorunları yaratan ülkeler, maksimalist ve düşmanca politikalarını değiştirmedikçe sorunların çözümü olamazlar. Doğu Akdeniz’de hem kendi haklarımızı hem de Kıbrıs Türklerinin haklarını kararlılıkla korumaya devam edeceğiz” denildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sissi, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, ve Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis’in görüşmesinin ardından yapılan açıklamada, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiği ileri sürüldü.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye’yi, Suriye’den Libya’ya, Somali’den Kıbrıs’a, Ege’den Kafkasya’ya kadar tüm bölgelerde emperyal fanteziler içerisinde olmakla suçladı. Yunanistan Başbakanı, bu görüşün diğer liderler tarafında da paylaşıldığını söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG