Erişilebilirlik

Türkiye’den Gençler ‘Avrupalıyız’ Mesajı İçin Yola Çıktı


Türkiye’den Gençler ‘Avrupalıyız’ Mesajı İçin Yola Çıktı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:36 0:00

Türkiye’den gençler, Avrupa Parlamentosu seçimlerine genç nüfus katılımını arttırmayı amaçlayan “Avrupa için Ayağa Kalk” kampanyasına destek vermek ve müzakere sürecine dikkat çekmek için 12 ülkelik ziyaretlerine Ankara’dan başladı.

Dışişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü AB İletişim Stratejisi kapsamında Genç Liderler ve Girişimciler Derneği JCI’ın düzenlediği “Avrupa için Ayağa Kalk” kampanyasında yer alan gençler törenle uğurlandı. Gençler, Hollanda’daki Demokrasi Festivali’ne katıldıktan sonra turlarını İzlanda’da tamamlayacak.

Türkiye, Mayıs’taki AP seçimleri öncesi Avrupa gençliğinin seçimlere katılımını sağlamak için 15 gün boyunca 12 Avrupa ülkesini gezerek çeşitli etkinlikler düzenleyecek “Avrupa için Ayağa Kalk” girişimini destekliyor. Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, AB’ye aday ülke olarak Avrupa’nın geleceğinde belirleyici olacak bu seçimleri yakından takip ettiklerini belirterek, “Daha demokratik, karşılıklı saygıya dayanan, tüm inançlara saygı gösteren, islamofobinin olmadığı, antisemitizmin olmadığı, Türk karşıtlığının, yabancı düşmanlığının olmadığı bir AB görmek istiyoruz” dedi.

AB vatandaşı Türklere de AP seçimlerinde oy kullanmaları çağrısı yapan Kaymakçı, “Bizim istediğimiz Avrupa demokratik bir Avrupa, bizim istediğimiz güçlü bir AB. Bizim istediğimiz, Türkiye'nin de üye olduğu, dünya barışına, Avrupa barışına, istikrarına katkıda bulunacak bir AB. Biz AB'nin üyesi değiliz ama Avrupalıyız. Ben gençlerin Avrupa’yı ayağa kaldırma, Avrupa'yı yeniden canlandırma girişimlerini çok anlamlı buluyorum. Keza Avrupa'nın Türkiye'nin dış sınırlarından başladığını hatırlatmaları çok önemli” diye konuştu.

JCI Türkiye 2019 Başkanı Burcu Erol ise, “Avrupa Türkiye’den başlar” sloganıyla yola çıkıldığını ve Türk gençleri olarak AP seçimlerine desteklediklerini anlattı.

Türkiye’yi temsilen seyahate katılan JCI 2019 Dünya Başkan Yardımcısı Nihal Zoroğlu da, “Bu kampanya aslında gençleri AB seçimlerinde oy kullanmasına destek vermek üzere başladı. Tabii ki AB üyesi olmayan ülkeler de buna dahil çünkü sadece oy kullanmak üzerine değil Avrupa kıtamızı daha iyi ve yaşanılabilir hale nasıl getirebiliriz, gençler bunun için nasıl aksiyonlar alabilir bunları yapabilecek, beyin fırtınası yaratmak istiyoruz. Bu kampanyayı daha dikkat çekici bir kampanya haline getirebilmek ve herkese ulaşabilmek için bir “roadshow”la Türkiye’den başlayıp, bir araçla yola çıkılıyor. Hollanda’daki demokrasi festivaline kadar Türkiye’yi temsil ediyor olacağım. Orada da yapılacak etkinlikle hem gençlere ulaşma fırsatımız olacak hem de onların aktif katılımıyla oy kullanma ve AB üye süreçlerine aktif katılım sağlamaya çalışacağız. Hepimiz için daha yaşanabilir dünya amacımız” dedi.

Gençler ilk durakları olan Ankara’dan sonra Bulgaristan'ın Sofya, Sırbistan'ın Belgrad, Romanya'nın Temeşvar, Macaristan'ın Budapeşte, Hırvatistan'ın Beli Manastır, Avusturya'nın Graz, Almanya'nın Münih, Fransa'nın Strasbourg, Belçika'nın Brüksel, Hollanda'nın Texel ve İzlanda’nın Reykjavik kentlerini ziyaret edecek.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG