Erişilebilirlik

Türkiye’de Turizm Yaralarını Sarıyor


Türkiye’de Turizm Yaralarını Sarıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:18 0:00

Türkiye’de son zamanlarda artan terör olayları, 2015 yılının Kasım ayında Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Rus jetinin düşürülmesi sonucu Rus turistlerin Türkiye’ye ziyaretlerine yasak getirilmesi, 15 Temmuz darbe girişimi gibi olaylar Türkiye’de turizm sektörünü çok olumsuz yönde etkiledi.

Terör saldırılarında Sultanahmet, Taksim, İstanbul Atatürk Hava Limanı, Reina gibi stratejik noktalar ve kalabalık mekanların hedef alınması, güvenlik kaygısı oluşmasına ve bazılarının tatil rotası olarak Türkiye’yi bir seçenek olmaktan çıkarmasına neden oldu.

Bu yüzden son birkaç yıldır kötü bir turizm sezonu geçiren Türkiye, turizm sektörünü canlandırmak ve kaybedilen turistleri tekrar ülkeye çekmek için çeşitli adımlar atıyor.

Bu yıl 26-29 Ocak 2017 tarihinde İstanbul’daki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 21’incisi gerçekleşen üç günlükEMITT Turizm Fuarı’na çok sayıda Türk turizm acentası katıldı. 80 ülkenin katılımıyla gerçekleşen fuarda, ülkeler kendi tanıtımlarını yaparak turist çekmeye çalıştı.

Geçtiğimiz yıllara göre katılımın az olduğunu düşünenlerin yanısıra, bu fuarın turizme önemli katkıları olacağını düşünenler de var.

Türkiye’nin önde gelen tur operatörlerinden birinin Yönetim Kurulu Başkanı olan Veli Çilsal, 2016 yılının turizm açısından son derece kötü geçtiğini belirterek bu yıl düzenlenen EMITT Turizm Fuarı’nın sektöre canlılık katmasını beklediklerini kaydetti. Geçen yıla kıyasla bu sene rezervasyonlarda yüzde yirmilik bir artış olduğunu söyleyen Çilsal, ülke olarak yaşanan sıkıntıların atlatılacağına ve 2017’nin turizm sektörü açısından güzel geçeceğine inandığını belirtti.

Fuara katılan bir başka turizm acentasının yöneticisi olan Uğur Soyken, turizm sektöründe ciddi bir kan kaybı olduğunu gözlemlediklerini, mevcut durumu korumak amacıyla bu fuara katılmaya önem verdiklerini söyledi.

Fuara ailesiyle birlikte ziyaretçi olarak katılan ve uzun yıllar turizm sektöründe çalışan Nazan Bali, uluslararası nitelikteki bu turizm fuarlarının, yurtdışından da çok sayıda katılımcı olması nedeniyle son dönemde yaşanan tatsız olaylardan biraz uzaklaşmak için, iyi bir fırsat olduğu görüşünde. Türkiye’nin birçok bölgesinde çok sayıda turizm noktası olduğunu dile getiren Bali, bu yerlerin hem Türkler’e hem de yabancı ziyaretçilere tanıtılmasının turizm açısından çok yararlı olduğunu belirtti.

STÜDYO VOA

“Görüş ayrılıkları olsa bile İsrail’in güvenliğine taahhüdümüz sağlam” – 7 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:27:46 0:00
XS
SM
MD
LG