Erişilebilirlik

Türkiye'de 40 İlde Elektrik Kesintisi


Türkiye’nin büyük bir bölümünü kapsayan elektrik kesintisi, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere hayatı felç etti, metro trenleri durdu, alışveriş merkezleri karanlığa gömüldü.

Elektrik kesintisinin nedenlerinin incelendiğini bildiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, sabotaj ihtimalinin de göz önünde bulundurulduğunun altını çizdi. Bununla birlikte Davutoğlu, enerji nakil hatlarında yaşanan bir sıkıntının bu soruna yol açmış olabileceğine dikkati çekti.

Davutoğlu: 'Tüm ihtimaller araştırılıyor'

Davutoğlu, “Elektrik kesintisiyle ilgili derhal araştırmalar başladı. Enerji Bakanımız gerekli açıklamaları yapacak. Enerji Bakanlığı'nda kriz masası kuruldu. Elektrik arzında hiçbir problem, sıkıntı yok aksine bu saatler elektrik tüketiminin az olduğu bir saat dolayısıyla enerji arzında bir sıkıntı yok. İletim hatlarında olabilecek sıkıntılar konusunda da inceleme devam ediyor. Enerji Bakanlığı'nda bir kriz masası oluştu. Saat başı açıklama yapılacak” dedi. Ayrıca "Terör saldırısı endişeniz var mı?" sorusuüzerine Davutoğlu, "Araştırılıyor, bütün ihtimaller araştırılıyor" yanıtını verdi.

Slovakya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte resmi ziyarette bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, öncelikli amaçlarının elektriğin yeniden verilmesi olduğunu söyledi. Yıldız, olayın terör eylemi olup olmadığı konusunda açıklama yapmak için erken olduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye’nin 81 ilinden 40’ında elektrik kesintisi yaşandı. TEİAŞ, kesintinin nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan bir sorun nedeniyle meydana geldiğini bildirdi.

Taner Yıldız da elektrik kesintilerini enerji nakil hatlarında yaşanan soruna dayandırdı ve hükümetin bir kriz merkezi oluşturduğunu açıkladı.

Türkiye’de son yıllarda ekonomik büyümeye ve artan nüfusa doğru orantılı olarak elektrik tüketimi de artmış durumda. Bundan dolayı da başta doğal gaz olmak üzere enerji yatırımları arttırıldı. Ancak şimdiye kadar bu denli büyük bir elektrik kesintisi yaşanmadı.

Hürriyet gazetesine göre Türkiye son 15 yılın en büyük elektrik kesintisini yaşıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG