Erişilebilirlik

Türkiye'de 12 Yeni Vakayla 18 Corona Virüsü Hastası Var


Türkiye'de toplam vaka sayısı, bugünün ilk saatlerinde Twitter aracılığıyla yapılan açıklamayla 18 olarak güncellendi.

Avrupa temaslı olarak kaydedilen ancak Avrupa seyahati mi yoksa ülke içinde bir Avrupalı teması mı olduğu açıklanmayan ilk vakanın çevresindeki 4 kişiye ve ardından bugün itibarıyla 2 kişiye daha corona virüsü bulaşmış oldu. Dolayısıyla bu ilk vaka kapsamında 7 vaka var.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gece yarısı yaptığı açıklamayla ilk vakayla bağlantılı 2 yeni vakanın yanı sıra 10 yeni vaka daha olduğunu duyurdu.
Koca, "Avrupa ülkelerinden gelmiş yedi, Amerika'dan gelmiş üç vakamız var" dedi.

Bu durumda ilk vaka dahil ve onunla bağlantılı 7 vaka, bir Umre kaynaklı vaka ve 10 yeni vakayla birlikte toplam vaka sayısı 18'e yükseldi. Koca da "Şu ana kadar toplam vaka sayımızsa 18'dir. Vaka sayısı bilgisi açık, tam olarak bu şekildedir" ifadesini kullandı.

Koca, kamuoyuna "Tespit edilmiş her vaka, her izolasyon hepimiz için emniyettir" mesajını da verdi.

Ekonomik önlemler

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Corona virüsü kaynaklı ekonomik etkilere karşı bir dizi tedbir alınacağını ve bunları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağını bildirdi.

Albayrak, "Piyasaların likiditeye erişiminde en ufak aksaklık olmayacak şekilde önlemler alınmış ve alınacaktır. En fazla etkilenen sektörler öncelikli olmak üzere tüm sektörleri kapsayacak bir dizi destek ve önlem uygulanacaktır" dedi.

Albayrak Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tüm kurumlarında dünyada Corona virüsüne karşı alınan önlemler analiz edilerek, olası senaryolarla yol haritaları hazırlandığını da söyledi.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG