Erişilebilirlik

"Resmi Konut Önünde Yaşananlar Kabul Edilemez"


"Resmi Konut Önünde Yaşananlar Kabul Edilemez"
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00

"Resmi Konut Önünde Yaşananlar Kabul Edilemez"

Senatör Ben Cardin, dokunulmazlık yasası nedeniyle olaya karışanların Amerika’da adalet önüne çıkarmanın zor olduğunu ancak Türk hükümetinin “Amerika’da huzuru bozanları” adalet önüne çıkarması gerektiğini kaydetti.

Senatör’e, “Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği konutunun önünde yaşananları nasıl değerlendiriyorsunuz? Bazı Senatörler, Büyükelçi’nin ABD’den gönderilmesi yönünde çağrı yaptılar. Sizin görüşleriniz nedir?” sorularını yönelttik.

Senatör Cardin’in yanıtı şöyle oldu, “Bu davranış kabul edilemez. Barışçıl protestocuların korunması gerekiyor. Onlara karşı uygulanan şiddete hiçbir yerde izin veremeyiz –hele Amerika’da asla. Bu nedenle biz de durumu protesto ettik. Türkiye Büyükelçiliği sorumluluğu üstlenmeli, protestocuların korunduğundan emin olmalı.”

Cardin ayrıca, suçlanan korumaların yargıya taşınabilirmesi Türkiye hükümetinin elinde olduğunu söyledi. “Bizim atacağımız adımlar Türkiye hükümetiyle birlikte olmalı. Elbette, dokunulmazlık yasasının bu davranışın üstüne gitmemize ve sorumluları adalet önüne çıkarmamıza engel teşkil ettiği açık. Ancak Türkiye hükümetinin Amerika’da huzuru bozanları adalet önüne çıkarması gerekiyor.”

Cardin’e göre, Türk Büyükelçisi’nin Washington’dan gönderilmesi kararının alınması için henüz çok erken.“Öfkemizi farklı yollardan gösterebiliriz. Ancak önce Türkiye hükümetinin bu durum karşısında alacağı tavrı beklememiz gerekiyor.”

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG