Erişilebilirlik

Türkiye BM'nin Suriye Kararından Memnun


Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi

Türkiye, BM’nin Suriye’ye insani yardım mekanizmasının 6 ay süreyle uzatılması kararından duyduğu memnunluğu dile getirdi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kararın memnunlukla karşılandığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye’nin kuzeybatısına Türkiye’nin Cilvegözü sınır kapısından yapılan insani yardımın, altı ay daha uzatılmasına karar verdi.

Kararın ardından Türk Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin 12 Temmuz 2022 tarihinde aldığı bir kararla, kuzeybatı Suriye’ye yönelik Birleşmiş Milletler sınırötesi yardım mekanizmasını 6 ay süreyle de olsa uzatmış olmasını memnunlukla karşılıyoruz. Sözkonusu BM mekanizması, kuzeybatı Suriye’deki yaklaşık 4,1 milyon ihtiyaç sahibine acil insani yardım ulaştırılmasında hayati bir rol oynamaktadır. Suriye’deki insani krize etkin uluslararası mukabele ve bölgesel istikrar açısından BM mekanizmasının işlevlerini sürdürülebilir bir çerçevede kesintisiz devam ettirmesi elzemdir. Türkiye, bu yöndeki gayretlerini uluslararası toplum ile işbirliği halinde sürdürecektir” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu yardımların süresi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri arasında tartışmalara neden olmuştu. ABD, yardımların süresinin bir yıl uzatılmasını isterken Rusya, 6 aylık bir uzatma süresi önermişti.

STÜDYO VOA

Blinken: ''İsrail'in Refah'ta sivilleri korumaya yönelik inandırıcı bir planı yok'' - 13 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:19 0:00
XS
SM
MD
LG