Erişilebilirlik

Türkiye Bayrakları Yarıya İndiriyor


Başbakan Binali Yıldırım, Nice kentindeki saldırı sonrasında Fransa ile dayanışma amacıyla Türkiye’de bayrakların yarıya indirileceğini açıkladı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Yıldırım, saldırıyla ilgili olarak, “Terör olayı dolayısıyla Fransız halkının acılarını paylaşıyoruz tüm Türk milleti olarak ve Fransız hükümetine terörle mücadelede iş birliği halinde olacağımızı ve her türlü yardımı, desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum,” dedi.

Yıldırım, terörle mücadelede fark gözetmenin; bazı örgütleri daha masum görmenin yanlış olduğunu da söyledi ve Batı ülkelerinin terör konusundaki çifte standartlarının acı sonuçlarının alındığını kaydetti.

Yıldırım sözlerine, "Gerek bölgemizde gerek dünyanın herhangi köşesinde yaşanabilecek terör olaylarının önüne geçmek için Birleşmiş Milletler başta olmak üzere birçok ülkenin daha sıkı işbirliği halinde olması lazım. İstihbarat yönüyle, bilgi paylaşımı yönüyle, güvenlik tedbirleri yönüyle bu iş birliğinin küresel terörü sona erdirmede hayati öneme sahip olduğunu biliyoruz," dedi.

Erdoğan: “Ders çıkarılmalı”

Nice’deki saldırı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir açıklama yaptı ve "Terör karşısında ikircikli tutum sergileyen herkesin, Fransa’yı hedef alan bu son saldırıdan gerekli dersleri çıkarmalarını bekliyoruz," dedi

Cumhurbaşkanı, "Terör örgütleri için Türkiye ile Fransa’nın, Irak ile Belçika’nın, Suudi Arabistan ile Amerika’nın bir farkının olmadığını artık hep birlikte görmeliyiz" ifadelerini de kullandı.

Erdoğan açıklamasında şu görüşlere de yer verdi: “Pek çok terör saldırısına maruz kalmış bir ülke olarak, Fransa’yı ve Fransız halkının duygularını gayet iyi anlıyoruz. Terör saldırısı olduğu değerlendirilen bu barbarca eylem, terörizme karşı kararlı ve tutarlı bir mücadele verilmesi zaruretini bir kez daha ortaya koymuştur. Terörün dini, ırkı ve milliyeti yoktur. Bu hunharca eylemi gerçekleştirenlerin de insanlıkla bir ilgisi yoktur. Bu barbarların esas itibariyle bu dünyada bir yeri de yoktur ve olmamalıdır."

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG